Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Politie Istanboel botst met terroristen ISIL

sticker Kiserny.com machine-guns New York 2013 autumn

Een poging van Turkse politieagenten om leden van de Syrische terreurbende ISIL te arresteren heeft geleid tot vijf gewonden: drie agenten en twee vermeende terroristen.

De inval dinsdagavond had plaats op diverse adressen in district Ümraniye (Istanboel), schrijft TodaysZaman. Een van de gearresteerde personen is een vrouw.
sticker bomb pink 2014 February Amsterdam center

Drie andere met ISIL verbonden terroristen werden eerder op dinsdag opgepakt in Istanboel. Zij zouden betrokken zijn bij de moord op twee veiligheidsagenten en een burger in de Turkse provincie Nigde. Twee van de drie gearresteerden zijn afkomstig uit buurland Azerbeidzjan.

Als de verdachten daadwerkelijk behoren tot ISIL, dat Islamitische Staat in Irak en de Levant betekent, vormt het de eerste botsing tussen dit bloeddorstige netwerk met de autoriteiten binnen een Turkse stad. ISIL is vooral sterk in het noorden van oosten van Syrië.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>