Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Politie gelooft heilig in ‘dubbeldenk’

sticker brain control Amsterdam

Het woord doublethink omschrijft het vermogen om tegelijkertijd in twee tegengestelde ideeën te geloven en is een der bekendste concepten uit George Orwells dystopische roman Nineteen Eighty-Four.

sticker police violence brutality politie Baltics

Misschien wel de belangrijkste functie ervan is dat het mensen in staat stelt om opvallende tegenstrijdigheden in ‘de officiële waarheid’ met elkaar te verzoenen. Lastige vragen stellen brengt zeker in totalitaire dictaturen ernstige risico’s met zich mee, wat ‘dubbeldenk’ er tot vitaal onderdeel van de overlevingsstrategie maakt.

emancipatie poster de Pijp AmsterdamZo moeten vrouwen en meisjes in Saudi Arabië accepteren vrijwel rechteloos te zijn, maar tegelijkertijd dat de mannen ‘die over ze waken‘ ze straffeloos levend kunnen laten verbranden in een school.

Op zijn beurt hoopt ‘het gezag’ in Rusland dat de bevolking het doodnormaal vindt als zelfs de obsceenste beroving van kinderziekenhuizen door hoogwaardigheidsbekleders onbestraft blijft, terwijl de autoriteiten zich wél tot het uiterste inspannen om de jongedames van punkband Pussy Riot jarenlang achter tralies te krijgen wegens een optreden van veertig seconden. Zelfs als Poetin hiermee intern wegkomt, verwordt het land wereldwijd echter steeds meer tot ‘mikpunt van spot‘.

De opstanden en politieke omwentelingen die bekend werden onder de naam ‘Arabische Lente’ zijn ten dele zelfs te beschouwen als een gevolg van een collectieve afbrokkeling van doublethink. Een regime zoals bijvoorbeeld dat in Syrië kan wel een referendum uitschrijven, maar als inwoners tegelijkertijd beseffen dat autoriteiten alleen al over drie verschillende typen martel-stoel beschikken is ‘surrealistisch’ natuurlijk nog een understatement voor de situatie.

sticker 'funk the police'

Tristan en de politie
In Nederland bestaat geen ‘dubbeldenk’, zou je zeggen, want hier functioneert een democratie vol hoogopgeleide, mondige burgers.

Toch durf ik de stelling graag aan dat ook hier het verschijnsel uitbundig woekert, zij het minder opzichtig want dieper ingesleten in onze culturele psyche. In ieder geval de politiechef van Hollands Midden – waaronder Alphen aan de Rijn ressorteert – gelooft heilig in het nationale vermogen om onzin te slikken.

sticker religion rulers god disbeliever satan business Amsterdam 2013 NovemberNadat ruim een jaar geleden de rook optrok rond het Alphense winkelcentrum Ridderhof bleek al snel het nodige misgegaan in ‘het systeem’, met zes onnodige slachtoffers tot gevolg.

Hoe in Godsnaam kon een paranoïde, schizofrene jongen – na diverse zelfmoordpogingen – in bezit komen en blijven van drie vuurwapens, waaronder een half-automatische Smith & Wesson M&P15-22?

Als de tragische loser Tristan al legaal over dergelijk wapentuig kan beschikken, welke tijdbommen gaan dan in de nabije toekomst wellicht nog exploderen?

sticker fok dem cops Jostakid AmsterdamWaarschijnlijk fronsten nog meer wenkbrauwen nadat bekend werd dat de Pdf uit het politie-onderzoek naar Tristans geestesgesteldheid ‘verdwenen’ bleek. De politie weigerde zelfs onafhankelijke onderzoekers die hun diensten aanboden voor het hervinden van de informatie in hun computersysteem.

Voor veertig nabestaanden en slachtoffers van ‘Alphen’ werd dit staaltje dubbeldenk echter te gortig en zij dienden een schadeclaim in. Toen dit afgelopen zondag bekend werd weigerde het politiekorps aanvankelijk te reageren, maar inmiddels is het antwoord daar:

“De politie acht zich niet schuldig aan de schietpartij en een schadeclaim wijzen wij af.”

DF

P.S. De webmaster van www.bloedbadalphenaandenrijn.nl  attendeerde me nog erop dat niet alleen de PDF verdween maar dat alle dossier-mappen fysiek zijn ‘kwijt geraakt’.

Gerelateerd:

Wie geloof je? Je moellah of een ezel?”

Schadevergoeding bloedbad Alphen

Geenstijl, de ware progressieven

1984: internet & de staat

De overheid gedraagt zich als pooier

Diversiteit bij islamisten en islam-experts

Politie op drugsjacht

Angstmosfeer: politiek correct op de middelbare school

Associaties & crimestop


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>