Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Politie casht in Amsterdam Zuid

onzinboete politie lui
Een van de minder aangename elementen binnen het politiek-ambtelijk ‘denkwerk’ is het verschijnsel boetequotum. Een bureaucraat denkt nu eenmaal in bepaalde opzichten net als de meeste andere mensen in termen van kosten en baten, voor wat betreft de geldelijke opbrengsten voor de eigen organisatie en een straatroof, inbraak, straatterreur, aanranding of mishandeling brengt natuurlijk geen geld in ‘t laadje, eerder een hoop gedoe, i.t.t. het niet aflatende gesar met boete-razzia’s.

sticker Mad decent Amsterdam 2013

Vooral in de stadsdelen met de relatief brave inwoners controleert de politie absurd vaak op marginale overtredingen zoals het door rood fietsen, en dan met name bij het overzichtelijkste kruispunt dat je maar kunt bedenken (want daar fietsen mensen nu eenmaal vaker door rood, zeker als de brug na de stoplichten het ‘fuik’ aan het zicht onttrekt).

(Coenenstraat / Apollolaan / A’dam)

Het gaat hier om de kruising van de Beethovenstraat met de Coenenstraat, waar deze zomer enkele weken op rij vrijwel dagelijks enige tijd door teams werd geroofd .. uh .. beboet (soms aan beide zijden van de straat). Verdekt opgestelde agenten (meestal vrouwen of ouderen) staan dan in een portiek in de Beethovenstraat terwijl de wat krachtiger gebouwde wetshandhavers aan de Coenenstraat zijde van het bruggetje hun nietsvermoedende prooien opwachten.
bord 'kassa' Parade
Pats, 66 euro boete (inclusief 6 euro ‘administratiekosten’)! En zo lukt het de grote denkertjes op de kantoren om toch nog hun veertiende maand ‘salaris’ van de hardwerkende burgers af te persen, zonder dat belastingen verder verhoogd hoeven worden.

Een term als ‘ACAB’ gaat me vooralsnog veel te ver, daarvoor werken er veel te veel goede mensen bij de politiediensten, maar mijn sympathie voor de petten op straat en – vooral – hun chefs op de kantoren die de prioriteiten bepalen is er de laatste jaren bepaald niet groter op geworden. Als het goed is zijn kantoordebielen toch soort van in onze dienst, of zijn zij onze bazen? Ik kan me moeilijk voorstellen dat er op dit moment een meerderheid van de (echte) het eens is met de huidige verdeling van middelen binnen hun organisatie, en zeker niet met de salarisgekte in de toplaag.

DF

(Als je wil weten wat die belasting-etende kantoor-apen dus geen prioriteit achten, klik hier.)


Tags:        |      |      |      |   

1 reactie

 1. (2 reacties van vorige site waar dit artikel stond):

  Henk zei
  In Groningen weten ze ook hoe ze aan geld moeten komen
  Zie: http://www.flickr.com/photos/henkvanstots/4644997026/

  David Frankenhuis zei
  Ja Henk, het is schrijnend, maar de bureau-biggen zijn nu eenmaal onaantastbaar in ons landje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>