Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Politica: alle ratten uit de regering

sticker rat rapsodie Amsterdam 2013

Mamphela Ramphele, bazin van de Zuid-Afrikaanse partij Agang, heeft tijdens een toespraak zware kritiek geuit op corrupte politici.

“Geweld en vernieling van eigendom zijn de enige stemmen van de niet gerespecteerde machtelozen”, zei de politica zondag in het oostelijk van Pretoria gelegen dorp Ekangala. “Laten we naar hen luisteren alvorens ze te veroordelen. Corruptie vernietigt mensenlevens en de economie, dus is het de hoogste tijd om de ratten uit de regering te verwijderen”, aldus Ramphele.

Haar bezoek aan de nederzetting volgt op zware rellen die er begin februari uitbraken, schrijft IOL-News. Een medisch centrum en andere gebouwen gingen in vlammen op toen woedende demonstranten betere voorzieningen eisten.
sticker fuck the government Amsterdam center 2013 October Chinese symbols

Ramphele betuigde zich echter geen voorstander van de vernielingen en het geweld. “Overheidsgebouwen vernietigen is verkeerd, want ze behoren jullie toe als gemeenschap.”

Een regering die betrokken is bij zijn bevolking zou volgens haar een economische groei van acht procent kunnen realiseren.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>