Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Groepsverkrachting: platform gebouwd

Graffiti 'no excuse for sexual abuse - patriarchy'

De groepsverkrachting op bevel van een dorpsraad in district Birbhum, West-Bengalen, blijkt schokkender dan aanvankelijk gedacht. Inwoners bouwden een verhoogd bamboe-platform zodat de hele gemeenschap, kinderen incluis, kon toezien hoe het ‘vonnis’ voltrokken werd.

“Ga je maar vermaken nu de familie de boete niet blijkt te kunnen betalen”, zei dorpshoofd Boloi Murdy tegen mannelijke inwoners. Geschreeuw van het 20-jarige slachtoffer zou de hele nacht te horen zijn geweest, meldt The Times of India. Haar familie, die vijftig meter verderop woont, kon niks voor de vrouw doen. Zowel tieners als “mannen die even oud waren als haar vader” voegden zich bij de groepsverkrachting, meldde een getuige.
sticker woman Amsterdam 2013 girl vrouw female

De autoriteiten, die zich zelden bemoeien met het bestuur van de dorpsgemeenschap, arresteerden inmiddels veertien mensen in verband met de zaak. Het slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De dorpsraad wilde haar middels de groepsverkrachting straffen voor het hebben van een vriendje van buiten de gemeenschap.

DF

Gerelateerd:

Groepsverkrachting als ‘straf’ voor relatie

Serieverkrachter sterft achter tralies

Busverkrachting-meisje krijgt pistool


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>