Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Busverkrachting-meisje krijgt pistool

sticker Quendo woman weapon Amsterdam center 2013 December girl gun

In India is ophef ontstaan om een nieuw type revolver. Het wapen is vernoemd naar de studente (23) die eind 2012 in Delhi overleed na een groepsverkrachting in een bus. De moord veroorzaakte destijds massale protesten en leidde tot invoering van nieuwe wetgeving om vrouwen te beschermen.

graffiti girl with gun Baltics 2012 woman pistolHet ministerie van defensie vond dit kennelijk niet ver genoeg gaan, schrijft The Independent, en besloot daarom een van zijn fabrieken opdracht te geven een nieuw wapen te ontwikkelen. Het pistool heet Nirbheek, dat zoiets als ‘moedig’ betekent, en is vernoemd naar de bijnaam (Nirbhaya) van het slachtoffer van de ‘busverkrachting’. Het wapen is klein, licht en eenvoudig te bedienen, wat het bij uitstek geschikt maakt voor vrouwen.

Fabrieksdirecteur Abdul Hameed zegt al veel orders ontvangen te hebben voor het wapen, dat volgens hem ‘goede recensies’ kreeg. Een politieofficier roemde vooral het ‘element van verrassing’ dat potentiële verkrachters ervan kan weerhouden hun plannen door te zetten.
sticker Whois dark girl shotgun Amsterdam 2013

Activist voor vrouwenrechten Binalakshmi Nepram was echter beduidend minder positief. Zij vond de naam van het wapen een ‘walgelijke manier’ om de studente te herinneren. “Als een vrouw een vuurwapen trekt tijdens zo’n aanval loopt ze twaalf keer zoveel kans om vermoord te worden.”

DF

Gerelateerd:

Busverkrachting nr. 3 in India

India: opnieuw ‘busverkrachting’

Serieverkrachter klimt vijf verdiepingen

Rechter: “verkracht in de gevangenis wie je wil”

Zuid-Afrika: meisje (12) bijt tong verkrachter af

Hoofd FBI India: “geniet van verkrachting”

De Rode Brigade: vrouwen tegen seksueel geweld India

“Verkrachtingsfeest Assam” leidt tot rel

Humor-video India: verkrachting is schuld vrouw

Meisje levend verbrand na groepsverkrachting

Groepsverkrachting in ziekenhuis India

Schoolmeisjes met galg tegen verkrachting Pakistan

Waarom zo veel verkrachtingen in hoofdstad New Delhi?


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>