Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Pionnen’: de buitenlandse politiek van Milosevic

Slobodan Milosevic' buitenlandse politiek

Het is merkwaardig dat de pers de recente ‘arrestaties’ van de Nederlanders, Britten en Canadezen door Servische eenheden vooral beziet in het licht van de binnenlandse politiek van Milosevic.
sticker R2 rien Amsterdam Centrum 2013 pion

Een les die de Servische president het laatste decennium heeft geleerd, heeft betrekking op de westerse gevoeligheid voor gijzelaars uit eigen gelederen.

schaakbord Return of the repressedMilosevic weet dat de westerse leiders zich vermoedelijk zullen laten chanteren met behulp van deze pionnen, mede door de angst voor de publieke roep om weer een VN- of NAVO-actie op de Balkan.

Als de door Milosevic gestimuleerde broederstrijd in Montenegro losbarst, hebben we dankzij deze toeristen gelukkig een excuus om niet mee te doen met een interventie.

DF

- Volkskrant, 10 augustus 2000 -

Gerelateerd:

Helmut Kohl: bemoeienis EU met de Balkan


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>