Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Beleid ambtenaren België is zooitje

sticker laser314 'das-muil'

België kent weliswaar een systeem om ambtenaren mee te evalueren, toch is het personeelsbeleid er op federaal niveau een “absolute puinhoop”. Dat stelt parlementariër Ben Weyts van de N-VA.

“In 12 jaar tijd is nog niet de helft van het totale aantal ambtenaren geëvalueerd”, zei hij tegen VRT. “Er bestaat een evaluatiesysteem voor ambtenaren, maar nu blijkt dat in 12 jaar tijd nog niet de helft van het totale aantal ambtenaren is geëvalueerd.”

Als gevolg hiervan werden gedurende die periode slechts 5 ambtenaren ontslagen op een totaal van 80.000. “Dit betekent dat slecht presterende ambtenaren niet worden gestraft en dat goed presterende ambtenaren niet worden beloond”, iets dat hij een ‘desastreus personeelsbeleid’ noemt.
sticker watch out tics Amsterdam De Pijp August 2013 pas op teken

Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Bogaert stelt dat sinds dit jaar een nieuw evaluatiesysteem is ingevoerd. Alle ambtenaren zullen voortaan elk jaar worden geëvalueerd.

“Wie goed presteert, gaat sneller vooruit in haar of zijn carrière. Promotie kan dan na 2 jaar in plaats van na 6 jaar. Wie niet aan de verwachtingen voldoet, die stagneert. Wie onvoldoende scoort, zal worden gevraagd het schip te verlaten.”

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>