Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Paspoort terug? Eerst snor afscheren!

sticker moustache  man snor Amsterdam

De autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) onderzoeken een geval van machtsmisbruik door een douanier. De man eiste van een reiziger uit India dat hij zijn snor afschoor.

Zo nee, dan zou hij zijn paspoort niet terugkrijgen. Sujeev Kumar, een software specialist, arriveerde vrijdag op het vliegveld van Sharjah en leverde zijn paspoort in bij de douane. “De man zette er een stempel in en bleef vervolgens kijken naar mij en de pasfoto”, zegt Kumar. “Hij vroeg lachend hoe ik mijn snor zo glad hield.”
sticker snor tequila ocho fiesta Amsterdam 2013 moustache

In eerste instantie dacht Kumar dat het een grap betrof totdat de vragen van de douanier serieuzer werden. Andere passagiers moesten hierdoor wachten, schrijft Gulf News. Daarop volgde de eis om zijn snor af te scheren.

Pas na tussenkomst van een superieur kon de man zijn reis voortzetten. Kumar, die al negen jaar in de Emiraten woont, vond het een vernederende ervaring.

DF

Gerelateerd:

Fundamentalisten dreigen “gevaarlijkste snor”


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>