Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

OX Alien stickers & graffiti in Amsterdam

  • 10 mei 14

  • MEDIA

  • 0 reacties

sticker Ox Alien Amsterdam 2013 May

Sommige logo’s binnen de street-art zijn bijzonder eenvoudig te herkennen, zoals die van OX-Alien (alias P. Bloem).

De stijl van zijn straatkunst herinnert “aan Zuid-Amerikaanse street art”, valt te lezen op Street-art.nl, en de “kleurrijke OX-Aliens kunnen we dan ook goed gebruiken in het koude en grauwe Nederland”.

Ox Alien graffiti Lastplak Amsterdam center 2013 July

De ‘buitenaardse os’ is doorgaans in bezit van een imposant stel horens en mist een oog, dat is vervangen door een kruisje. Het schepsel is veelal roze van kleur maar komt ook in andere tinten voor.
sticker Ox Alien Amsterdam May 2013

De kunstenaar maakt deel uit van het Rotterdamse artiestencollectief ‘Lastplak‘, dat sinds 2000 ook buiten de Zuid-Hollandse havenstad zeer actief is. De groep, die zich wijdt aan stickers, graffiti en stencils, opereerde onder meer in Sint-Petersburg, Damascus, Los Angeles en natuurlijk ook in Amsterdam.

DF

sticker Ox Alien monster-head Amsterdam 2013

sticker Ox Alien Lastplak Amsterdam center September 2013

Lastplak graffiti Ox Alien Amsterdam West 2012 March

Ox Alien paste-up Amsterdam 2013 April

sticker Ox Alien Amsterdam North 2013 September

Gerelateerd:

KBTR stickers & graffiti in Amsterdam

Sticker Lastplak: de eikel van Stadstoezicht


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>