Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Neemt de overheid wraak op Ratelband?


Een kleine vier jaar geleden riep succesgoeroe Emile Ratelband de bevolking op tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Op Telegraaf.nl is vrij fors geknipt in het oorspronkelijke artikel, dus bij dezen:

“Ik zeg: U, hardwerkende Nederlanders, U bent de Staat der Nederlanden, niet dat stelletje in Den Haag. Wij zijn er niet voor hén, zij zijn er voor óns, zij zijn ónze dienaren! Het is tijd voor een massief verzet.”

Ratelband wilde mensen massaal in opstand laten komen tegen de grootste irritaties van Nederland, in zijn optiek vooral de situatie op de snelwegen, en haalde nog de Telegraaf (inmiddels sterk gecensureerd) met opmerkingen als:

“De overheid is de enige inflatie-bezorger. Alles is goedkoper geworden, alleen door overheidsingrijpen wordt alles duurder. Ik kan een foto ontwikkelen voor negen eurocent, gratis internetten, gratis bellen, gratis de krant lezen, noem maar op. De enige plek waar het goedkoper is geworden, is bij het bedrijfsleven. De overheid was al een gezwel, maar het is nu een kankergezwel geworden. Vanuit de burgers moet het verzet komen, als je je vrouw zo behandelt zoals de overheid haar burgers behandelt, dan beland je in de gevangenis. Het is tijd voor een harder optreden tegen de overheid” (de Telegraaf blokkeert de tekst, maar HIER staat ‘ie nog).

Of de goeroe daadwerkelijk zijn huis in brand had willen (laten) steken, zoals het OM beweert, is vooralsnog onduidelijk, maar deze affaire zal Ratelbands liefde voor de overheid waarschijnlijk niet vergroten.

DF

Gerelateerd:

1984: censuur op telegraaf.nl


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>