Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Ouders politicus Kenia vermoord

sticker stick up crew UK Amsterdam

Parlementslid Aduma Owuor heeft een zware prijs betaald voor het aan de kaak stellen van de onveiligheid in zijn kiesdistrict. Donderdagnacht werden zijn bejaarde ouders thuis doodgeslagen, waarna men de woning in brand stak.

“Nu hebben ze mijn ouders vermoord, maar toen ik zei dat mijn leven bedreigd werd geloofde niemand binnen de veiligheidsdiensten me. In plaats daarvan werd ik gevolgd als een crimineel”, zei Owuor tegen The Nation.

sticker 'schedel koe'Drie maanden geleden leidde hij een demonstratie tegen het geweld waarmee veediefstallen in de regio Nyanza gepaard gaan. De parlementariër beschuldigde de autoriteiten ervan te weinig tegen misdaad te ondernemen.
sticker don Corleone has a family Amsterdam North 2013 September oge paint cartel

“We organiseerden een lokaal veiligheidsteam en arresteerden enkele verdachten, die hun misdrijven opgebiecht hadden. Nadat we ze aan de politie overleverden vonden we het schokkend dat zij eerder thuis waren dan wij en ons vervolgens bedreigden”, zegt Owuor.

Inmiddels is een tiental verdachten gearresteerd en beloofde de politie een veiligheidsoperatie voor als de misdaad in het gebied niet vermindert.

DF

Gerelateerd:

Afgehakt hoofd per post voor politiechef Kenia

Meisje doodgemept door leraar Kenia

Gijzeling Kenia: soldaten dronken bier en plunderden

Gijzeling Kenia: Israëlische leger grijpt in

Kenia: diplomaat VS smeert ‘m na dodelijk ongeluk

Kenia: ‘dictatuur van het Parlement’ & ‘MPigs’


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>