Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Orwelliaanse kletspraat gemeente over het ov

laser-314-graffiti-you-know-its-coming-amsterdam

Hoewel ik geen auto bezit, verheugen wethouder Dijksma’s plannen voor Amsterdam mij bepaald niet. Agenda Autoluw beoogt grofweg om de stad dermate onaantrekkelijk te maken voor automobilisten dat zij steeds vaker overstappen op het openbaar vervoer. Dit laatste zal dan ook fors worden uitbreid, zowel in volume als – op termijn – qua dienstregeling.

De aan dit plan klevende geluidsoverlast zal voor veel omwonenden van trampleinen en drukke tramroutes vermoedelijk de fysieke en mentale nekslag vormen. Rond bijvoorbeeld het Weteringcircuit of aan het Roelof Hartplein, waar ik woon, zijn nu al vele honderden appartementjes goeddeels onbewoonbaar door de extreme herrie die de tram-infrastructuur van het GVB dagelijks oplevert – circa 20 uur per etmaal, inclusief voertuigen die na hun reguliere dienst nog terug naar de remise moeten. En dan zwijg ik nog over periodiek terugkerend nachtelijk onderhoud aan het spoor. Uitbreiding van het ov zal de situatie voor omwonenden verder verslechteren en bovendien leiden tot een groter aantal Amsterdammers dat wordt geraakt door heftige geluidshinder en bijbehorende verstoring van de nachtrust.

graffiti nuclear Münch Amsterdam center 2014 March photo Thijs de Jong

Voor bewoners van het gebouw waarin ik woon, van wie velen thuis permanent koptelefoons dragen, is het dan ook Orwelliaans om te lezen hoe een bijlage van Autoluw (Inrichtingsprincipes) het ov omschrijft als een “ruimte-efficiënte en schone vorm van vervoer (…)”. Is er niemand op het stadhuis die een dergelijke publiek gefinancierde terreurcampagne een halt dient toe te roepen?

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>