Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Opzienbarende foto bidsprinkhaan

ingezonden brief 'Bidsprinkhaan' Metro, 22 feb. 2011

Om verschillende redenen is het artikel over de spook-bidsprinkhaan (Gongylus gongylodes) in Metro opzienbarend te noemen.

baby praying mantis nymph, Tanzania

bidsprinkhaan nymph, Tanzania

Ten eerste komt het roofdiertje niet voor in Afrika, maar in India en Sri Lanka. Verder is het beestje niet gecamoufleerd als mier (hooguit de jonkies, met enige fantasie) maar als een opgekruld, dor blad. Een volwassen exemplaar wordt even groot als een vrouwen-pink.

Het opmerkelijkste detail in het artikel is echter de uitspraak over de ‘pop’ van deze bidsprinkhaan, terwijl bidsprinkhanen geen gedaanteverwisseling ondergaan doch slechts vervellen.

David Frankenhuis

(in Metro, 22 feb. 2011)

ps: om e.e.a. nog wat complexer te maken: de foto in Metro betrof niet de ‘echte’ spook-bidspinkhaan (Phyllocrania paradoxa) maar Gongylus gongylodes, die ook wel de ‘Wandelende viool’ wordt genoemd.

Gerelateerd:

Boomkikker


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>