Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Opmerkelijke fraude artsen São Paulo

sticker street art Narcoze 'spuit hartje'

“Wat Europese parlementariërs kunnen, kunnen wij ook”, moet een groep ambtenaren in het zuiden van Brazilië gedacht hebben toen men er met declaraties begon te sjoemelen. In een fraude-netwerk dat belastingbetalers duur is komen te staan identificeerde de politie tot nu toe enkele honderden verdachten – onder wie ruim dertig artsen.

silicone-vingers
Met de arrestatie afgelopen zondag van dokter Thaune Nunes Ferreira (29) ging de bal rollen. Ze werd stiekem gefilmd terwijl ze niet alleen zichzelf aanmeldde voor de nachtdienst maar ook een aantal afwezige collega’s. Zes van hun vingerafdrukken droeg ze bij zich in de vorm van silicone-vingers.

sticker 'useless id symptoms +'Volgens Ferreira’s advocaat bedreigden anderen haar met ontslag als ze niet meewerkte.

Burgemeester Acir Fillo spreekt van een ‘leger van geesten’ en schorste al diverse van de 300 betrokkenen. BBC in Brazilië meldt nog dat – naast artsen – vooral onderwijzers en politieagenten als ‘spookwerknemer’ verdacht worden.

Tot 1989 had Brazilië een ‘duaal zorgstelsel’, waarbij mensen werkzaam in de formele economie in andere ziekenhuizen behandeld werden dan de armen. Sinds de fusie van deze stelsels is de situatie voor veel armen verbeterd, maar problemen zijn bepaald niet verdwenen.

Sticker 'Retox-Bar' BoedapestPatiënten beroepen zich vaak succesvol op sociale beloften uit de grondwet als dure medische behandelingen niet door de basiszorg gedekt worden. Hierdoor krimpen budgetten voor de rest van de bevolking.

Hopelijk zal dit schandaal rijke én arme Brazilianen ervan overtuigen dat privatisering de toekomst moet zijn!

DF

Gerelateerd:

Transparante belastingen in Brazilië

Dealers in Rio stoppen verkoop crack

Smaragd-tsaar in Colombia


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>