Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Ook in België werkt het socialisme niet

fraai houten zwijn
Terwijl de Nederlandse bevolking systematisch wordt leeggezogen ten behoeve het bankwezen, bananenrepubliek Griekenland en de uitbreiding van de Belastingdienst is het aardig om eens een blik op onze zuiderbuur te werpen. Qua oppervlak en bevolkingsomvang is België redelijk te vergelijken met Nederland en in politiek opzicht wordt het eveneens sinds lang gedomineerd door de monarchie en een mix van sociaal-liberale, Christelijke en socialistische partijen.

Het landje staat op het punt een mijlpaal te bereiken want volgens de OESO zal het “dit jaar toetreden tot de groep landen die 30 procent of meer van hun bruto binnenlands product besteden aan sociale uitgaven.” Aangezien uitkeringen lager liggen dan het gemiddelde loon mag je ervan uitgaan dat dus zo’n 40 à 50 procent van de bevolking er een uitkering geniet en dan is de eveneens van belastinggeld levende ambtenarij nog niet meegerekend.

sticker insane Baltic region art

Tot dusver was België overigens een populair toevluchtsoord voor fiscale asielzoekers uit Nederland, maar dit zou op korte termijn kunnen veranderen. Uit onderzoek blijkt driekwart van de Belgen wel te voelen voor een vermogensbelasting en zelfs nog meer voor “het belasten van financiële speculatie”. Een extra belasting op bedrijfswagens wordt door bijna zeventig procent gesteund en dat percentage komt waarschijnlijk overeen met het aantal Belgen zonder eigen bedrijf.

Overigens hoeven rijkere Belgen de belastingverhoging niet enorm te vrezen want de lokale fiscus ‘Federale Overheidsdienst Financiën’ schijnt corrupt tot op het bot. Interne controle is vrijwel afwezig en als “onregelmatigheden worden vastgesteld, worden die vaak door leidinggevenden in de doofpot gestopt.” Boetes voor rijke particulieren verlaagt men “vermoedelijk vanwege connecties” en binnen de organisatie werkende sjoemelaars controleren hun eigen aangiften. Op alle niveaus wordt “het indienen van een klacht tegengehouden”, sommige dieven worden weggepromoveerd naar de senaatsfractie van de Socialistische Partij (PS) en zelfs bij het persen van twee euro munten bij de Koninklijke Munt blijkt men te stelen.

Sticker Obey Giant 'Lenin'Helaas zijn kleine ondernemers de dupe van alle fraude en incompetentie bij ambtenarij en politiek. Zo moet de in 2010 geopende speelgoedzaak ‘Krokodil’ te Sint-Niklaas na twee jaar zijn deuren al weer sluiten. Door wegwerkzaamheden is de winkel sinds maart niet meer bereikbaar voor klanten dus gooit het ondernemersechtpaar de handdoek in de ring. Tegen acht maanden zonder klanten is geen optimist opgewassen. Dan vallen de valse beloften van de gemeente Amsterdam aan de ondernemers in de Kinkerstraat nog mee.

Terwijl de Belgische verzorgingsstaat gestaag uitdijt, fraude binnen de overheid de pan uit rijst en hardwerkende ondernemers vernietigd worden, verwaarloost de staat zijn kerntaken op fenomenale wijze.

Zo bleek vandaag de communicatie tussen de terreurbestrijders ‘zo lek als een zeef’. “De communicatie met onder andere de staatsveiligheid, het crisiscentrum en de politie verloopt uitsluitend via niet-beveiligde kanalen”. Als gevolg hiervan wordt allerlei informatie niet meer gedeeld of moet de politie papieren versies ophalen of kopiëren op een usb. Geen wonder dus dat ‘de bende van 100 ramkraken’ al bijna een half jaar vastzit terwijl er enkele dagen geleden pas een opsporingsbericht uitging. Overigens is een van de bendeleden alweer vrijgelaten, zij het ‘onder strenge voorwaarden’.

Net als hier vinden rechters in België dat criminelen een soort slachtoffers zijn die je niet lang op mag sluiten. Zo is de drugsverslaafde en uitkeringstrekkende Antwerpenaar Youssef E.A. (35) inmiddels al 27 keer veroordeeld voor gewelddadige overvallen op bejaarden. “Wie zichtbaar halskettingen draagt, daagt druggebruikers uit”, vindt hij. Mooi dat zelfs allochtone junkies de essentie van het socialisme inmiddels doorgrondden.

DF

P.S.: alle hierboven gelinkte artikelen stammen van vandaag …

Gerelateerd:

Ondernemers, waar blijft uw verzet tegen dit kabinet?

@Teeven: ook ‘publieke dienaars-risico’?

Justitie: “uw veiligheid, ons wc-papier II”

Absurdistan in de polder

Half-open inrichting Nederland

Fuck het volk: democratie in de polder

Ambtenaar, treed op tegen ontspoorde collega’s!

Van de nieuwe afgod (1885): Nietzsche over de staat


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>