Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Onvrij meisje drinkt benzine en verbrandt zichzelf

sticker freemind frog dendrobates Amsterdam 2013 gif-kikker

“Als ik niet kan kiezen hoe ik leef, dan kies ik hoe ik sterf”, was een tijdje de leuze van Palestijnse zelfmoordterroristen*.

Ditzelfde geldt voor sommige vrouwen in de Islamitische wereld die uitgehuwelijkt worden aan mannen met wie ze niet willen trouwen of als een huwelijkskandidaat die ze wél zien zitten geweigerd wordt door de familie, zoals onlangs de Saoedische studente Hanan Al-Shahri.

Het meisje uit de provincie Asir pleegde vorige maand zelfmoord door benzine te drinken en zichzelf ermee te overgieten, waarna ze zich in brand stak.

sticker niqab  Amsterdam nikaab islam

Sinds de dood van haar vader mishandelden haar broer en oom haar.

Een huwelijkskandidaat die een bruidsschat aan de oom betaald had werd alsnog door de broer geweigerd.

Volgens een lokale mensenrechtenorganisatie is deze broer inmiddels weer op vrije voeten maar zit de oom nog steeds vast.

Activist Muhammad Al-Asiri noemt geweld tegen vrouwen in de regio ‘alarmerend‘, maar goeddeels verborgen omdat vrouwen er niet mee naar buiten treden.

DF

* of ‘vrijheidsstrijders’, al naar gelang iemands idee over dit conflict

P.S.: volgens de herhaaldelijk ernstig mishandelde Hanan doodde ze zichzelf “om de harten van haar familieleden te verbranden”

Gerelateerd:

Verkrachting binnen huwelijk nu ‘overtreding’

Marokko: video zelfmoordpoging uitgehuwelijkt meisje

Seksueel geweld India voorlopig niet voorbij

John Stuart Mill: feminisme en slavernij

Saudische imam martelt, verkracht en doodt eigen kindje


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>