Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Onverwachte wending wetsvoorstel Rusland’

sticker Beware Skore 183 Amsterdam center 2013 September envy greed gluttony

Toen de Russische parlementariër Ilya Ponomaryov voorstelde dat bezittingen van ambtenaren en politici in het buitenland voortaan openbaar zouden moeten zijn, was het verbeteren van scholen en ziekenhuizen waarschijnlijk niet direct zijn bedoeling.

Toch zou het wetsvoorstel van dit lid van ‘Rechtvaardig Rusland‘ wel degelijk dat effect kunnen hebben, denkt de hoofdredacteur van Moscowtimes.

just like thieves graffiti Los Angeles 2011Terwijl Ponomaryovs voorstel er nog vanuit ging dat Russische gezagsdragers vastgoed en ander kapitaal over de landsgrenzen zouden mogen bezitten – zolang dit op legale wijze verkregen is – dreigt nu echter een veel strengere wet die is opgesteld door concurrent ‘Verenigd Rusland’, de partij van Vladimir Poetin.

In het aangepaste wetsvoorstel van Doema-leden Lysakov en Trapeznekov zouden ambtenaren en politici niet alleen geen bezittingen in het buitenland mogen hebben, maar er tevens geen medische behandeling mogen ondergaan of hun kinderen naar school sturen. Moscowtimes noemt dit ‘ongrondwettelijk’ en stelt dat het “nimmer in een westerse democratie zou worden geaccepteerd.”

Bijkomend voordeel van de wet – mocht hij ingevoerd worden – is dat Russische gezagsdragers erdoor meer op de feiten gedrukt zouden worden, met name de deplorabele staat van ziekenhuizen en het onderwijs. “Idealiter zou dit ze dwingen na te denken over de verbetering van de publieke sector – niet alleen voor zichzelf maar voor alle Russen.”

Putin graffiti patriarchy fuck itself 2014 June Amsterdam Spuistraat Russia

Critici spreken echter van een ‘publiciteitsstunt’ van Verenigd Rusland, bedoeld om zich patriottisch en anti-westers te profileren.

“Gezagsdragers die loyaal zijn aan het Kremlin (!) kunnen ongetwijfeld allerlei loopholes gebruiken om de wet te omzeilen. Als dit waar blijkt is dat de zoveelste wrede grap die met de Russen uitgehaald wordt en een nieuwe schandvlek voor de Doema.”

DF

Gerelateerd:

De bureaucratie is zoals een hond

Vertrouwen in Russische bureaucraten verdubbeld!


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>