Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Ontslag jihadisten-leider na onthoofding

sticker dragon missing tail swords Amsterdam 2013

Een groep extremistische moslimrebellen in het zuiden van de Filipijnen heeft zijn chef de laan uit gestuurd. Mohammad Ali Tambako zou verantwoordelijk zijn voor het onthoofden van een boer in september.

Woordvoerder Abu Misry van de Islamitische Bevrijdingsbeweging Bangsamoro (IBB) zei dit dinsdag. Volgens hem bewijst het ontslag dat zijn groep ‘geen terroristische bende is’, meldt Inquirer. De autoriteiten beweren dat de onthoofding tot grote maatschappelijke verontwaardiging in de regio had geleid.
bomb graffiti Baltics 2012 bom

De IBB is een van tenminste vier groepen islamitische opstandelingen in het zuiden des lands die buiten de vredesovereenkomst met de regering zijn gebleven. De bende is betrokken bij bomaanslagen, ontvoeringen en andere misdrijven.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>