Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Ondermijnt de staat zichzelf?

In economisch vette tijden neigen bedrijven ertoe wat uit de dijen richting de minder essentiële afdelingen, zodat meer geld vrijkomt voor zaken als PR en liefdadigheid. Komt de economie na verloop van tijd in zwaar weer terecht, dan wordt resoluut in zulke luxe gesneden om het faillissement af te wenden. De concurrentie doet dit immers ook ter verbetering van de verhouding tussen prijs en kwaliteit van de aangeboden producten en diensten.

Overheden zijn echter niet onderworpen aan de ‘tucht van de markt’ en dat wordt met grote regelmaat pijnlijk duidelijk. Zo berichtte de Volkskrant vandaag over extra bezuinigingen op het basisonderwijs, terwijl Amsterdam en Rotterdam zelfs ‘ambassades’ gaan uitwisselen (commentaar van ene ‘Mokum80‘: “De deelraden gaan ook onderling ambassades opzetten”).

sticker protest plus machine-gun Baltic regionDus terwijl de bevolking van deze stad reeds ‘geplaagd’ wordt door de BTW-verhoging van 19 naar 21 procent en andere parasitaire heffingen in een tijd van economische neergang, vindt het gilde der bloedzuigers ten stadhuize het niet problematisch om nog eens enkele honderden mislukkelingen uit hun familie- en vriendenkring van bureaucratische luizenbaantjes te voorzien.

En dit terwijl vorige week bekend werd dat je in Amsterdam West subsidie kan aanvragen voor sigaretten en skireisjes, terwijl stadsdeel Noord “islamitische” (ge)stichtingen ondersteunt die oproepen tot strijd tegen de ‘afstammelingen van apen en varkens’, ofwel ongelovigen.

Soms word ik hier wel eens verdrietig van, vooral als ik bedenk hoeveel nuttigs er met deze fondsen bekostigd zou kunnen worden als de bureaucraten het niet gestolen hadden van de weerloze bevolking. Dan vraag ik me bijvoorbeeld af hoeveel PvdA/CDA politici en aanverwante bureaucraten door ‘de gewone man’ uit hun lijden verlost zouden moeten worden alvorens de belastingen weer tot een acceptabeler niveau kunnen dalen.

Anderzijds realiseer ik me dat door te bezuinigen op veiligheid, onderwijs en zorg maar juist niet op de nutteloze en immer uitdijende lagen reuzel waaruit de overheid in toenemende mate bestaat, dat het systeem zijn eigen achillespezen aan het doorsnijden is.

sticker varken met strik en sigaar

Als een soort mega-parasiet die straks niet meer over voldoende met zuignappen bedekte tentakels beschikt om zich aan zijn gastheer vast te klampen.

DF

Gerelateerd:

PvdA = moderne nazi-partij

Fuck het volk: democratie in de polder

Europese ambtenarij: lintworm of ‘legitimate target’?


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>