Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Officiële leugens en de Orwelliaanse staat

sticker more unemployed politicians Angela Davies Spui Amsterdam 2014 June politics

Never believe anything until it has been officially denied.

Claud Cockburn

Indoctrinatie in Nederland verloopt vooral via het onderwijs, maar ‘officiële waarheden’ verhouden zich slecht tot politieke feiten.

Als huiswerkbegeleider werk ik dagelijks met scholieren in Amsterdam en dat is soms best verwarrend. Vooral vakken als Aardrijkskunde, Economie, Geschiedenis en Maatschappijleer bespreek ik, waardoor ik goed geïnformeerd ben over de politieke dogma’s die het gezag in de puberhoofdjes stampt.
sticker brain control Amsterdam

In deze Orwelliaanse werkomgeving leert de jeugd niet alleen over de grondwettelijke gelijkheid der Nederlanders, maar ook dat de overheid veiligheid verzorgt, zwakkeren in binnen- en buitenland steunt en uiteraard pal staat voor de vrije meningsuiting.

Hoewel lesboeken onmogelijk ‘volledig’ kunnen zijn, wil ik toch graag enkele minder bekende nieuwsfeiten belichten omtrent deze dogma’s:

Gelijkheid
Veel ambtenaren betalen hun verkeersboetes niet zelf. Ze worden ook niet verscheurd op het CJIB maar in plaats daarvan betaald door ministeries en andere overheden. Zo verliest het CJIB tenminste geen ‘omzet’ en is ook de overtreder blij.

De belastingbetaler is goedkoper uit wat betreft parkeerboetes voor ambtenaren en politici, want die verscheurt men doorgaans direct. Overigens betaalt elke Nederlander belasting, behalve kampers en uiteraard de Oranjes.

animal farm pig coverVeiligheid
Bij het Ministerie van Defensie werken tientallen Hells Angels – een der grootste criminele organisaties van Nederland – hetgeen hun omvangrijke wapenarsenaal verklaart.

Verder is de recherche dermate druk met het leegroven van de kluizen op politiebureaus dat het ‘strafrisico‘ na misdrijven als moord, verkrachting, roof en inbraak inmiddels gedaald is tot onder de twee procent. De overheid is als een dijk die ruim 98 procent van het water doorlaat.

En als een Officier van Justitie kinderporno verzamelt in z’n vrije tijd, so what?

Herverdeling / nivellering
Het Europese landbouwbeleid is zeer inefficiënt, kostbaar en bovendien een der belangrijkste obstakels tot het verhogen van de welvaart in ontwikkelingslanden. Subsidies en importheffingen van de EU veroorzaken dat Europa “niet de tomaat importeert maar de tomatenplukker”.

Waarom past men het beleid niet aan? Is het omdat de grootste bedrijven van Europa met hun politieke connecties het meest profiteren van de subsidies?

graffiti Laser 3.14 deceiving us with shields of fear Amsterdam 2013 ValeriusstraatVerder vormt ‘ontwikkelingshulp’ een belangrijke steunpilaar voor corrupte dictators en levert het zelden veel goeds op. Steeds meer Afrikanen willen daarom dat het westen ermee stopt, ook al lijkt daarvan voorlopig geen sprake. Waarom?

Is het omdat machtige bedrijven die zaken doen in landen als Nigeria dan stiekem mee kunnen graaien als de corrupte dictator niet wenst te betalen voor geleverde diensten?
sticker 1984 'V' Amsterdam ndsm 2014 May Orwell

Is het mogelijk dat een “Christelijke minister” 700 miljoen euro uit het budget voor ontwikkelingssamenwerking overhevelt naar Nederlandse bedrijven die met criminelen zakendoen?

Vrijheid
Oh ja, als je als krant of ander medium financieel afhankelijk bent van door overheden geplaatste propaganda kan je dergelijke ‘cracks in the ice’ beter niet te uitgebreid belichten …

D(AIVD) F(alse Flag)

Gerelateerd:

Politie op drugsjacht

Overheid strijdt schijnbaar voor het goede

‘(L)overheid’: de staat als pooier


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>