Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Noord-Korea in Europa’: ingezonden brief privacy

ingezonden brief over spionage op Nederlandse bevolking

Dit weekend lekte een intern document van een Europees-Amerikaanse overleggroep uit waaruit blijkt dat in de nabije toekomst veiligheidsdiensten gegevens kunnen raadplegen van elkaars burgers, zoals uitgaven met creditcards en internetgedrag.

Het is natuurlijk niet verbazend dat het ondemocratisch leiderschap van de EU in het geniep zaken doet met de hoge bureaucraten in de VS, een land dat inmiddels rustig de grootste schurkenstaat ter wereld genoemd mag worden.

sticker avoid privacy invasion Amsterdam

Deze flagrante privacyschending kan men optellen bij het feit dat tegenwoordig in ‘ons’ landje alle internet- en telefoonverkeer een jaar lang bewaard wordt, het absurde plan met de ‘slimme energiemeters’ en het ernstige misbruik dat gemeenten maken van de Wet Bibop. Langzaam maar heel zeker lijkt Nederland het Noord Korea van Europa te worden.

Opmerkelijk genoeg schermen overheidsinstanties in toenemende mate hun informatie af van de nieuwsgierige blikken van journalisten en burgers, blijkt crimineel gedrag binnen bepaalde afdelingen van de staat eerder regel dan uitzondering en worden klokkenluiders geïntimideerd.

Binnenkort moeten buurtbewoners of omstanders na een moord misschien verplicht meewerken aan grootschalige dna-onderzoeken, is weer een nieuwe aap uit de mouw van het CDA.

Een en ander doet sterk denken aan die Bijbelse zin over ‘de balk en de splinter’, hoewel het oud-Hollandse spreekwoord inzake ‘de waard en zijn gasten’ me ook zeer toepasselijk lijkt.

DF

- in NRC-Next/3 juli 2008 -


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>