Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

No-Gooi area Naffersum

sticker 'ga toch fietsen!'
Ruim twintig jaar geleden hockeyde ik wel eens in Hilversum. Dit plaatsje ligt in het Gooi, een relatief rijke en voor mijn gevoel altijd enigszins ‘klassieke‘ Hollandse streek.

Groot was dan ook mijn verbazing toen ik het dorp anderhalf jaar geleden opnieuw bezocht. Ik was uitgenodigd voor een borrel en arriveerde om acht uur op het station, waarna ik een half uurtje moest wandelen.

'Ruig-tuig' stickerOok al verliep mijn tocht bepaald niet door achterbuurten, vrijwel de enige mensen die ik op straat zag waren Marokkaanse jongens op scooters. Steeds twee per voertuig.

Wat me van die avond het meest bijgebleven is zijn de verstelbare koplampen van hun scooters waarmee ze in het voorbijrijden kort doch hinderlijk in je gezicht schenen. Misschien omdat ze zagen dat ik geen 15-jarig meisje ben of dronken Zweed stapten ze niet af, dus bleef me – Allah zij dank – de standaard ‘tata-behandeling‘ bespaard.

Toen ik dit verhaal later aan een collegaatje vertelde, zei de 20jarige meid dat ze zelf eens in een Hilversums winkelcentrum mishandeld was met een vriendin. Net als in geval van de recente aanval, ging het ook toen om cultuurverrijkende elementen onder de nieuwe Nederlanders die de meid in haar geboortedorp te grazen namen.

sticker 'de eerlijke brommer', Amsterdam

Hoe tragisch het ook zijn moge dat zelfs ‘t Gooi last krijgt van de multicriminele verloedering, in ieder geval betekent dit dat het laatste beetje politieke correctheid langzaam aan het verdwijnen is. Binnenkort kent ons land de broodnodige meerderheid die vereist is om iedereen met meerdere nationaliteiten en een strafblad dat langer is dan diens CV uit te zetten, in bepaalde gevallen hun nazaten incluis. Nog een jaar of 2, misschien drie, en dan is de salonsocialistische psychose eindelijk ten eind. En als de euro de EU om zeep helpt, zal dat juridisch ook minder complicaties opleveren.

DF


Tags:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>