Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Relatief onafhankelijk nieuws: Aljazeera

sticker boerka Amsterdam burqa's

“De grootste onderdrukking is despotische behandeling van mensen in de naam van Islam”, stelt de Iraanse geestelijke Ayatollah Hossein Montazeri. Hij noemt het regime een ‘dictatuur’, die “islamitisch noch republikeins” is, en verder bekritiseert hij het gebrek aan vrije meningsuiting in zijn land.

Een en ander lees ik deze ochtend op Aljazeera.net, een relatief onafhankelijk mediastation dat is gevestigd in Qatar.

'Lizard'

Lizard

De naam betekent ‘het schiereiland’ in het Arabisch en de zender werd beroemd toen Osama bin Laden hem gebruikte om zijn boodschappen te verspreiden.

Reporters van Aljazeera kampen regelmatig met intrekking van werkvergunningen, boetes, detentie en andere bureaucratische pesterijen waar de Arabische wereld berucht om is.

Welhaast dagelijks bezoek ik de site, al is het maar wegens de interessante docu’s en de goed onderbouwde columns van de econome Samah El-Shahat.

Haar analyses van de samenwerking tussen bijvoorbeeld banken en bureaucraten zijn nogal kritisch, of zelfs libertarisch te noemen, en zulke opinies zijn in Nederlandse ‘kwaliteitsmedia’ zelden waarneembaar.

DF


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>