Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Nieuwe massamoord IS op yezidi’s

sticker god allah mohammed boodschapper islam Amsterdam south-east 2013 january Hizb.nl

Bendes IS-jihadisten hebben in Noord-Irak opnieuw tientallen mannen van het yezidi-volk gedood. Het geweld vond plaats in Kocho, een dorp op zo’n 45 kilometer van het stadje Sinjar.

Voertuigen vol terroristen van de Islamitische Staat (IS) arriveerden er vrijdagmiddag, meldt de BBC. Mannelijke inwoners konden kiezen uit de dood of bekering tot de islam. Er zijn volgens ooggetuigen in een uur tijd minstens tachtig van hen vermoord.

sticker submission Amsterdam center 2013 December islamVrouwen en kinderen werden in bussen ontvoerd. “Ze zijn vermoedelijk getransporteerd naar het stadje Tal Afar”, aldus een bron, “want daar zijn de buitenlandse strijders.”

IS probeerde in de dagen voorafgaand aan de aanval de yezidi’s uit Kocho over te halen zich te bekeren tot de islam. Dorpelingen kregen daartoe een – letterlijke – ‘deadline’ van de haatdragende fundamentalisten.

Amerika bestookt Islamitische Staat

Enkele voertuigen van de moordlustige soennieten werden vrijdagochtend in de buurt van Sinjar vernietigd door drones van de VS. Washington reageerde hiermee op een IS-aanval gericht tegen het dorpje Kawju.
islamic scarf sticker  veil hijab shayla Amsterdam North 2013 September hoofddoek

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen bestookten ook posities van de onverdraagzame islamisten rond de dam bij Mosul en in omliggende dorpen. Het gebied werd begin augustus ingelijfd bij het IS-kalifaat.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties stelde vrijdag sancties in tegen diverse IS-leden.

DF

Gerelateerd:

Jihadisten ontvoeren Yezidi-vrouwen Irak

Stamleden onthoofd door Jihadisten IS

IS vernietigt oude kerk in Mosul (Irak)


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>