Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Nieuwe martelmethode in Wit-Rusland

Al ruim 20 jaar volg ik allerlei soorten nieuws in veel verschillende media. Op het terrein van aan de overheid gerelateerde gruwelen zoals massamoord, onderdrukking en gecollectiviseerde afpersing kom ik zelden nog innovaties tegen.

Vandaag echter, las ik op Moscowtimes een verhaal over Ales Mikhalevich, voormalig presidentskandidaat in Wit-Rusland.

Volgens zijn eigen relaas was hij twee maanden opgesloten door de Wit-Russische geheime dienst, die nog immer KGB heet, en werd hij in die periode niet alleen “geslagen, naakt gestript, wakker gehouden en aan zijn handen aan het plafond opgehangen”, maar ook – en deze kende ik nog niet – “lange perioden in een pas geverfde cel opgesloten”, hetgeen natuurlijk niet erg bevorderlijk is voor iemands luchtwegen.

Wie ‘t ooit schreef ben ik vergeten, maar het was iets als “de mens toont zich het vindingrijkst in het zo langzaam mogelijk doen heengaan van zijn medemens.”

DF

(plaatjes afkomstig uit ‘Punisher Max‘)


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>