Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Neocons’: ingezonden brief over politieke correctheid

ingezonden brief politieke correctheid 'neo-conservatieven' - Vrij Nederland, 21 juli 2001

Manja Ressler bespeurt in Vrij Nederland van 23 juni een hernieuwde intolerantie bij bepaalde autochtone auteurs, waarbij ze het pervers aandoende artikel van Sinnema (VN, 26 mei 2001) als voorbeeld neemt voor deze groep.

'Correct', Herman Vuijsje“Het patroon is precies hetzelfde: om een minderheid te kunnen vervolgen, is het handig deze eerst in een kwaad daglicht te stellen en haar machtiger en gevaarlijker voor te stellen dan zij is.”

Volgens Ressler is er namelijk “een groot gevaar voor de westerse beschaving” (!) omdat het “demoniseren en ontmenselijken van moslims inmiddels de riolen van de Nederlandse Volksunie en de Centrumpartij heeft verlaten en is doorgedrongen tot de mainstream van de media.”

Dit “bovengronds komen van het ressentiment” wijt Ressler aan het “neoconservatisme”, ondanks “de strijd tegen neonazi’s en racisten in de jaren zeventig en tachtig.”

Laser 3.14 graffiti age politically correct fatalism Amsterdam 2012 foto Noah van Wijk

Ik weet vrij zeker dat eerder dankzij die niet-aflatende agitatie tegen andersdenkenden (‘racisten’) er nu her en der ongenuanceerde kanttekeningen bij bepaalde aspecten van de multiculturele samenleving worden geplaatst.

sticker freemind frog dendrobates Amsterdam 2013 gif-kikkerHet langdurig in een kwaad daglicht stellen, demoniseren of zelfs ontmenselijken van de neoconservatieven en hen machtiger en gevaarlijker voorstellen dan zij zijn, is een vorm van onverdraagzaamheid die in strijd is met een van de belangrijkste kernwaarden van de westerse beschaving, namelijk de vrijheid van meningsuiting.

DF

– Vrij Nederland / 21 juli 2001 –
ps: dat ‘Hilversum’ onder mijn naam op de afbeelding had ‘Den Haag’ moeten zijn.

Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>