Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Nederzettingen-critici zijn hypocriet’

sticker no allies no friends no surrender Amsterdam 2013

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft hard uitgehaald naar Europese tegenstanders van zijn nederzettingen-politiek. Hij vindt het ‘hypocriet’ dat de EU zijn beleid veroordeelt zonder het Palestijnse terrorisme te bekritiseren.

De premier deed zijn uitlatingen donderdag tijdens een bijeenkomst voor buitenlandse journalisten in Jeruzalem, kort nadat hij de Jordaanse koning Abdullah ontmoette.

sticker RNERS Amsterdam center 2013 August terroristDe woede-uitbarsting volgt op een schijnbaar gecoördineerde actie van EU-lidstaten om Israëlische ambassadeurs in London, Madrid, Parijs en Rome op het matje te roepen. De Europeanen protesteren hiermee tegen de recente aankondiging van Israël om 1400 huizen te bouwen binnen nederzettingen en in Oost-Jeruzalem.

Het idee dat de bouwsels een obstakel voor vrede vormen noemde Netanyahu ‘nonsens’, meldt The Jerusalem Post. Hij vroeg zich af wanneer EU-lidstaten voor het laatst diplomaten van de Palestijnse Autoriteit (PA) op het matje riepen “om te klagen over hun oproepen om Israël te vernietigen”, dan wel uit protest tegen de deelname van PA-agenten aan terreurdaden gericht op Israëlische burgers.

“Het lijkt me de hoogste tijd om de hypocrisie te beëindigen en een dosis eerlijkheid in de discussie te injecteren”, zei de premier. Ook dacht hij dat de ‘disbalans’ in het Europese beleid de vredespogingen niet ten goede kwam, maar eerder de Palestijnen aanmoedigde hun terreur voort te zetten.
sticker Davidsster vuist Amsterdam 2013 Israel fist

Netanyahu vindt dat hij met het uitbreiden van de nederzettingen geen toezeggingen breekt die hij in juli 2013 deed aan de Palestijnen. Enkele extra woningen zouden binnen zijn optiek ‘geen moer’ aan de landkaart veranderen, “tenzij de Palestijnen streven naar een etnische gezuiverde staat”.

DF

Gerelateerd:

Israël arresteert 14 terreurverdachten

‘Besnijdenis voortaan in ambassades Israël’

Palestijnse vrouwen scheuren erop los

‘Open Office Word’ duidelijk niet anti-Israël

Sticker ‘no allies, no friends, no surrender’ / Israel

‘De zoon van de ander’: identiteit in het heilige land

Dierentuin in Jeruzalem


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>