Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Nederlands geld is verkwist, dus EU heeft doel bereikt

graffiti bridge Estonia Pärnu Estland

Haha … uh … snif, als het niet zo triest zou zijn, had ik er ongetwijfeld hartelijk om gelachen. Ik doel op het feit dat Elco Brinkman – voorzitter van brancheorganisatie Bouwend Nederland – afgelopen woensdag stelde dat “wegen, bruggen en trottoirs onveilig dreigen te worden, omdat gemeenten en provincies geen geld meer hebben om het onderhoud ervan op peil te houden.”

Decennialang verspreidden politiek, “wetenschap”, onderwijs en niet te vergeten de media het idee dat met de Nederlandse afdracht aan de zuidelijke lidstaten van de Europese Unie de infrastructuur aldaar tot een acceptabeler niveau getild zou worden, waarvan ook onze eigen economie zou profiteren.

sticker Mobsters RCD 2014 March Amsterdam center gangsters crimeInmiddels is dus niet alleen duidelijk vele tientallen miljarden guldens en euro’s op deze wijze verspild zijn – en forse delen daarvan zelfs rechtstreeks in de diepe zakken van de Italiaanse onderwereld belandden – en dat onze eigen economie, dankzij de staatsschulden van de bananenrepublieken ten zuiden van Brabant, nu welhaast aan de rand van de financiële afgrond staat, maar ook dat ‘wij’ dit zelf niet eens betalen konden!

Door “verkeerde inschattingen” van de – notoir corrupte – bouwbedrijven hier te lande blijken allerlei bruggen en wegen veel korter mee te gaan dan gepland, maar voor vervanging ervan is eigenlijk geen geld.

Ben benieuwd wat de kosten bedragen die het aanpassen van de Nederlandse lesboekjes met zich mee zullen brengen. Een idee voor de nieuwe tekst:

EU-symbool Estland

“Door endemische corruptie in Nederland zijn bruggen en wegen de laatste halve eeuw op ondermaatse wijze gebouwd, terwijl de bevolking in de schulden gestoken werd om de corrupte en criminele structuren in Zuid-Europa te voeden. Nu het geld ook hier op is, is hetzelfde niveau bereikt dus is de nivellering op Europees niveau geslaagd te noemen.”

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>