Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Is Nederland democratisch?

sticker baby navelstreng Amsterdam

“A fucked-up prick who will march for the right to murder babies, but hold candlelight vigils for serial killers.”

‘The dictionary definition of a democrat’
(‘Mindy’, in de comic ‘Kick-ass’, M. Millar/J. Romita, 2010)

Dat het tijdens de Tweede Wereldoorlog gerechtvaardigd was om in Nederland gelegerde Duitsers te doden zal hooguit een kleine minderheid der Hollanders me betwisten. Weinig landgenoten zullen warme gevoelens koesteren voor de leden van een door en door criminele bezettingsmacht, die hier slechts kwam plunderen, wegvoeren en moorden.

sticker Narcoze Neckone collab Amsterdam

Het zou me niet verbazen als dit standpunt al stevig begint te schuiven daar waar het gaat om bijvoorbeeld het liquideren van de collaborateurs die toentertijd vrij massaal werkten bij sommige afdelingen van de Nederlandse overheid, soms helaas aanzienlijk enthousiaster dan noodzakelijk. Het ‘bevel=bevel’-argument zal velen milder stemmen over deze landverraders dan over een gemiddelde SS’er, zeker de meer ambtelijk ‘denkenden’ onder ons.

Gelukkig werd het Derde Rijk ruim 65 jaar geleden verslagen, maar helaas begon toentertijd ook al vrij snel de opkomst van een soort ‘vierde rijk’, namelijk de Europese Unie. Aanvankelijk leken de voorlopers van deze organisatie vrij onschuldig en – in de ogen van ongetwijfeld velen – zelfs nuttig ter voorkoming van nieuwe oorlogen en dictaturen.

Inmiddels is het de meeste Nederlanders duidelijk dat de bureaucraten van de EU nog vele malen corrupter, incompetenter en dictatorialer zijn dan de vadsige belasting-eters op de kantoren van “onze” eigen overhead. Niet alleen heeft het geboefte in regering en parlement enkele jaren geleden – tegen de wil van ruim 61 % van de bevolking – zijn goedkeuring gegeven aan een soort Europese grondwet, ook worden Nederlandse belastingbetalers en bijvoorbeeld pensioenfondsen al geruime tijd ernstig geplunderd ten bate van criminele organisaties als de regering van Griekenland.

De nationale ambtenarrij wordt dus steeds meer een soort onderafdeling van de Europese ‘superstaat’ – zoals DNB nu al een filiaal is van de ECB – en dus zal het verzet tegen het vierde rijk zich ongetwijfeld in toenemende mate gaan uiten in gewelddadigheden tegen internationale en lokale overheden. Dat de weerstand zal gaan toenemen lijkt me onvermijdelijk, al is het maar omdat iedere kracht een tegenkracht oproept. In toenemende mate lijkt er sprake van breed levende scepsis t.o.v. de functionaliteit van de overheid en zelfs animositeit tussen verschillende segmenten in de bevolking en de staat. Maar ook al staat het natuurrecht het onvrijwillig euthanaseren van Europese bureaufcraten wellicht toe, toch denk ik niet dat zulke daden een betere wereld dichterbij brengen.

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>