Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Nederigland’: overheid domineert de samenleving

sticker Sheeple to zip Amsterdam center 2014 May sheep man

Stel, je bent zo om en nabij de twintig jaar oud, woont bij je ouders of een vriend(in), werkt niet of alleen ongeregistreerd (‘zwart’), bent niemand tot last, en hebt al dan niet een of meerdere opleidingen afgerond. Geen urgent politiek probleem, lijkt me.

“Werkloze jongeren die onvoldoende zijn opgeleid of moedwillig afzien van een baan, moeten onder dreiging van sancties terugkeren naar school of aan het werk worden geholpen”, aldus voorzitter Hans de Boer van de Taskforce Jeugdwerkloosheid, ingehuurd en gesteund door de staatssecretarissen Rutte en Van Hoof (de Volkskrant, 29 september 2005).

graffiti will make art for food Amsterdam

“Van Hoof en Rutte onderzoeken nu welke straffen het geschiktst zijn voor werkloze jongeren die niet vooruit te branden zijn. Omdat het gaat om jongeren tot 23 jaar, kunnen ook de ouders met sancties worden geconfronteerd.”

“Een groot probleem vormt volgens de Taskforce de onbereikbaarheid van deze groep werklozen. Twintigduizend jongeren hebben zich nergens laten registreren, zitten niet op school en vragen ook geen uitkering aan.”

Dit laatste herinnert me aan een kroeggesprek dat ik enige tijd geleden had met een kunstenaar, die het asociaal vond dat ik geen uitkering aanvroeg terwijl ik geen vaste baan had. Waarom je niet gewoon vastzuigen op de lonkende spenen van moedertje staat?, zo valt zijn betoog samen te vatten.
Welnu, en ik weet dat dit in het sociaal-nationalistische Nederland anno 2005 ketterse spinsels zijn, maar ik denk dat (1) de mens voorafging aan de staat, (2) dat iedere generatie het volste recht bezit om zélf het wiel uit te vinden en (3) zich dus niet hoeft in te laten lijven in de bestaande arrangementen, (4) dat als de staat ouders van werkloze jongeren gaat dwingen in dit onderwerp, dit de harmonieuze gezinssituatie in de meeste gevallen niet ten positieve zal beïnvloeden en dat (5) te weinig Nederlanders ‘1984’ (Orwell) en ‘1985’ (Burgess) gelezen hebben.
Sticker sheepest je-suis-ceux-que-je-suis Budapest 2013

Zij houden daardoor (6) het midden tussen schapen (sheeple) en slaven, (7) dat we ‘bestuurd’ worden door bijzonder enge mensen, (8) die in hoge mate gecorrumpeerd zijn door lobbyisten, (9) dat de tondeuse een gemiddeld politicus bepaald niet zou misstaan en (10) dat veel ‘overtolligen‘ de spenen van moedertje staat verwarren met de endeldarm-uitgangen van een reusachtige lintworm.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>