Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Natuurmens in stad II: ‘nep-agenten’

In het algemeen bezit ik voor criminelen bijzonder weinig respect. Pooiers, gewelddadige rovers, (kinder)verkrachters en afpersers mag je wat mij betreft zonder meer levend begraven in een nest rode mieren, maar in ieder geval een categorie misdadigers wil ik graag van mijn Dexter-cratische rechtssysteem uitsluiten.

Het betreft hier wetsovertreders (Nederlanders, maar bijvoorbeeld vaak ook Roemenen) die camouflage gebruiken ter misleiding van hun slachtoffers en vijanden.

(Tanzania)

Gehuld in politie-uniform gaan zij dagelijks op pad om nietsvermoedende toeristen en de wat argelozer stadsbewoner te intimideren, de portemonnee te inspecteren en daar vervolgens enig papiergeld uit te grissen. Zelfs bij undercover agenten probeerden ze het wel eens en ook bij carjackings komt deze methode voor: het gewekte ‘vertrouwen‘ kan natuurlijk een hoop geweld (en dus ook eventueel strafrechtelijk gedoe) schelen. Desalniettemin zal iemands moed gigantisch moeten zijn om zo’n uniform te bemachtigen en vervolgens dag in dag uit op straat haast willekeurig mensen staande te houden, lastig vallen en vervolgens op te lichten of wegens een onbenulligheid af te persen (maar nu dreig ik af te dwalen naar een verwante, doch veel laaghartiger en laffer categorie “nep-agenten”).

Hoe het ook zij, al jaren hou ik mij regelmatig op in het centrum van de stad met mijn camera in de aanslag, als de eerste de beste savanne toerist wachtend op een fotogeniek moment waarop ‘iets blauws op straat’ eens als vluchtende partij in een achtervolging figureert met een ‘stille’ – letterlijk – op zijn hielen.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>