Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Natuurmens in de stad III

Amsterdam ambulance Van Baerlestraat

Als Amsterdammer begeef ik mij regelmatig in het verkeer, gemiddeld zo’n 4 keer per dag minimaal spring ik op de fiets voor een ritje van 5 tot vijftig minuten. In ieder geval sinds ik op mijn 15de vanuit een dorp naar deze stad verhuisde begon de ‘psychologie in het verkeer’ me mateloos te interesseren.

Het onbewust zoeken naar oogcontact met medeweggebruikers of, bijvoorbeeld als je geen zin hebt om te remmen voor voetgangers op het fietspad, deze vorm van communicatie juist bewust vermijden (= “ga opzij, ik heb je niet gezien”), tot en met de ‘doen-alsof-je-neus-bloedt-pose’ die ik instinctief aanneem als ik me door ‘het gezag‘ bespied waan terwijl ik ergens door rood fiets: dit soort reflexen tonen mij het oerwezen dat in ons allen huist.

sticker petitie scooter overlast Amsterdam 2012

Als iedere beslissing in het verkeer je 5 seconden zou kosten, kan je je immers simpelweg niet zelfstandig verplaatsen in A’dam. In ieder geval niet per fiets of auto!

Aangezien ik mezelf zie als een ervaren fietser ‘neem’ ik waarschijnlijk relatief vaak voorrang. Hierbij maak ik echter altijd een afweging of ‘berekening’ waarin ik mijn eigen belangen afweeg tegen het eventuele tijdverlies voor mijn medeweggebruiker, die ik uiteraard nooit opzettelijk in gevaar breng. Bovendien schenk ik regelmatig en zonder aarzeling ouders met bakfietsen vol Amsterdamse koters voorrang als ik geen heel extreme haast heb, dus tot de orde der ‘asomobilisten‘ reken ik mezelf nou ook weer niet.

Overigens bloed mijn hart nu reeds bij bij de gedachte aan een ongetwijfeld in het verschiet liggende botsing tussen zo’n vehikel vol kleine mensjes en bijvoorbeeld een of andere doorgesnoven taxi-pooier uit 020-west en aanverwant roekeloos gespuis.

sticker tram metro tags Amsterdam

Nog hinderlijker en misschien ook wel gevaarlijker dan deze ‘korte lontjes’ vind ik trams. Trams haat ik echt, denk ik vaak, vooral als ik lang moet wachten op plekken waar de trambestuurder de verkeerslichten met een of ander mechanisme ophoudt uit angst voor de bureaucraten met hun ijzeren dienstregeling.

Soms staan er bij kruisingen als die tussen de Amstelveense weg en de Koninginneweg wel meer 50 auto’s – en evenzoveel fietsers in hun uitlaatgassen – minutenlang te wachten op die ene, halfvolle tram.

Veel ernstiger nog is dat ik trams (net als taxi’s) vaak door rood zie rijden en zij veroorzaken jaarlijks dan ook vele doden en zwaargewonden. Het karakter van de gemiddelde bestuurder ondervindt ongetwijfeld negatieve stress door de bureaucratische dienstregeling en door asociale en agressieve reizigers, maar toch dient zo iemand zich goed te realiseren dat je voorzichtiger moet zijn in het verkeer dan gemiddeld, juist omdat je zo groot en onkwetsbaar bent.

sticker watch aktobe hooligans Amsterdam 2013

Dit geldt evenzogoed voor bijvoorbeeld eigenaren van zeer solide auto’s of mensen die menen bewapend het nachtleven in te moeten gaan.

Bij sommige stadsbewoners wekt een voorbij-razende tram misschien romantische associaties op met een ondoordringbare kudde buffels, passerende walvis of zelfs een groep herbivore dinosauriërs met hun onvoorstelbare afmetingen, maar voor mij blijft de machine een tijdrovend en levensgevaarlijk socialistisch anachronisme.

Omdat ik er via de fiscus ook nog eens gedwongen aan mee betaal denk ik inzake het OV-systeem sowieso eerder aan een parasiet dan aan een onschuldige planteneter, en dan zwijg ik nog over de NoordZuid-lijn.

Doe mij maar het systeem van (‘Matatu‘) taxi-busjes zoals in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Snel, goedkoop, flexibel en bovenal lekker anarchistisch, net als de natuur zelf!

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>