Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

“Wie geloof je? Je moellah of een ezel?”

sticker religion rulers god disbeliever satan business Amsterdam 2013 November

De heiligheid waarin religieuze leiders zich doorgaans hullen maakt dat hun leugens en wangedrag vaak meer aandacht trekken dan die van minder verheven lieden.

Een amusant verhaal hierover stamt uit het genre ‘Nasreddin Hodja‘, een soort filosoof in de Turkse cultuur van zo’n 800 jaar geleden over wie duizenden anekdotes bekend zijn. Deze gaat als volgt:

Er komt een eenvoudig man bij een hoge islamitische priester, een zogeheten ‘moellah’, en vraagt hem of hij zijn ezel mag lenen om goederen te vervoeren naar een nabijgelegen stad. De moellah voelt hier weinig voor maar wil ook niet onbeleefd overkomen. Terwijl hij staat te vertellen dat het dier reeds uitgeleend is aan iemand anders horen zij het luide gebalk van de ezel achter een muurtje. “Maar eerbiedwaardige heer, hoor ik daar het beest niet?”, vraagt de man, waarop de heilige verontwaardigd uitroept: “Wie geloof je? Je moellah of een ezel?”

Nederlanders zijn van nature niet een overdreven goedgelovig volkje, maar gemiddeld genomen helaas wel behept met een redelijk rotsvast vertrouwen in bepaalde politieke rituelen. Er bestaat hier bijvoorbeeld de traditie om een commissie van ‘wijze mannen’ in te stellen als er sprake lijkt van ernstige maatschappelijke misstanden of serieuze malversaties binnen de overheid zelf.

sticker i believe in angels 2012Zo startte in 2010 de Commissie-Deetman haar onderzoek naar systematisch seksueel misbruik binnen de katholieke kerk, mede naar aanleiding van schokkende onthullingen uit diverse buitenlanden.

Aangezien het nog onduidelijk is of het rapport van de commissie een helder beeld heeft opgeleverd komt er misschien zelfs een parlementaire enquête, ook al is Deetman zélf daar geen voorstander van.

Al eerder werd duidelijk dat sommige jongetjes jarenlang dagelijks vele malen misbruikt werden binnen de Roomse instituten door bataljons criminele geilaards die nu rustig van hun pensioenen genieten, of bijna die leeftijd bereikt hebben. Aangezien de commissie onderzoek deed naar misbruik in de periode 1945 tot 2010 betalen slachtoffers dus al vele tientallen jaren mee aan de AOW-uitkering en andere voorzieningen voor mensen die ongestraft hun levens min of meer vernietigd hebben.

Inmiddels bestaan er zelfs – door de commissie wellicht bewust genegeerde – aanwijzingen dat het “Openbaar” Ministerie de aangifte van een slachtoffer verraadde aan de priesters, die hem vervolgens castreerden. Uit andere berichten blijkt dat men zulke operaties uitvoerde als jongetjes ‘homo-achtig’ gedrag vertoonden nadat zij door monniken waren misbruikt.

'Return of the repressed' / LA

‘Return of the repressed’ / LA

Dit alles werd lange tijd afgedekt door politiek leiders als de KVP’er Victor Marijnen, premier van 1963 tot 1965 en later nog burgemeester van Den Haag, en wellicht ook door zijn sinistere opvolgers.

Mijn inschatting is dat er uiteindelijk hooguit een handvol geestelijken veroordeeld zal worden, doorgaans kleine vissen zonder de juiste connecties.

De grotere smeerlappen zijn ongetwijfeld reeds jaren geleden weggemoffeld in Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse parochiën, gezien de rijke ervaring die de kerk nu eenmaal heeft in het helpen ontsnappen van ratten.

sticker anti-pedo Amsterdam Spui 2013 August Kirchen privilegienOok allerlei politici en ambtenaren die de laatste decennia bij de doofpot (en/of het misbruik zelf?) betrokken waren zullen juridisch buiten schot blijven, want zo werkt het nu eenmaal in Nederland. Als er serieuze belangen van machtige lieden op het spel staan wordt straffeloosheid de ‘norm’ en toont onze democratuur haar ware gezicht. Zelfs – of juist – als er doden vallen, is openbaarheid vaak het eerstvolgende slachtoffer, denk maar aan het schandaal van de defecte landmijnen en de bijhorende intimidatie jegens klokkenluider Fred Spijkers, het verdwenen foto-rolletje uit Srebrenica of de Tristan-PDF.

Zaken die in nog meer duisternis gehuld zijn blijven dat doorgaans ook, besloten regeringen de laatste jaren. Zo is het dossier over de handel en wandel van de sinistere organisatie Operatieën & Inlichtingen staatsgeheim tot ongeveer 2050, en datzelfde geldt voor informatie over de Nederlandse militaire betrokkenheid bij de Surinaamse staatsgreep, die nu weer nieuws is.

David “de ezelgelovige” Frankenhuis


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>