Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Mysterieuze dood Palestijnse tiener Hebron

sticker RNERS Amsterdam center 2013 August terrorist

In de stad Hebron is gisteren Muhammad Ziad Awad Salaymah doodgeschoten door Israëlische militairen. Volgens een legerwoordvoerder trok de Palestijnse jongen een vuurwapen bij een checkpoint en richtte dat op de soldaten, die hem volgens een getuige met zes kogels geraakt zouden hebben. Kort erna overleed hij.

Na afloop van de schietpartij volgden rellen waarbij de Israëlische militairen traangas en zelfs scherpe munitie gebruikt zouden hebben om de demonstranten te verjagen.

sticker stick up crew UK Amsterdam

Legerwoordvoerder Micky Rosenfeld verklaarde later dat het wapen van de jongen nep bleek, zodat niet duidelijk is wat zijn motief was.

Een voor de hand liggende verklaring is wat men in de VS ‘zelfmoord-door-agent’ noemt (suicide by cop).

wapens op Afghaans gebedskleed afgebeeldIn Christelijke regio’s van Amerika komt het voor dat jongeren die hun homoseksuele geaardheid niet kunnen onderdrukken met nepwapens agenten bedreigen, in de ‘hoop’ door een politie-kogel te sterven. Toegeven aan de seksuele drang zou een onaanvaardbare Bijbelse zonde opleveren maar zelfmoord ook.

Net als het fanatiekere Christendom zijn ook Moslims in het algemeen niet heel mild jegens homoseksuelen en ook de Koran verbiedt zelfmoord.

Misschien hoopte de jongen wel dat zijn dood zou leiden tot een volksopstand zoals die in Tunesië na de zelfverbranding van de gemarginaliseerde straatverkoper Mohamed Bouazizi eind 2010. Met alle onrust aan zijn grenzen met – vooralsnog alleen – Syrië plus Egypte en het verlies van regionaal bondgenoot Turkije zit Israël vast niet te springen om een ‘Palestijnse Lente’.

DF

Gerelateerd:

Feminisme in Tunesië

De zoon van de ander: identiteit in het heilige land

Doodswens Mohammed B. niet uit islam


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>