Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘n Multicultureel confrontatietje

Enkele dagen geleden was ik getuige van een kleinschalig multicultureel confrontatietje. Het voorval had plaats in de buurt van mijn werk en – ook al betrof het kinderen – vervulde met droefenis.

Een Nederlands jongetje van ongeveer 10 was op een groep kleintjes aan het passen die een sneeuwpop maakten en elkaar bekogelden. Vervolgens kwamen er twee donkere jongens die ruzie leken te zoeken met de jongen van 10. De kleinste van de twee donkere jongetjes was ongeveer van hetzelfde formaat als de Nederlander die hij al snel bij zijn kraag greep. Tot mijn verbazing sloeg hij de – naar later bleek – Turk hard en gericht op zijn neus, waarna zijn een slag grotere vriend zich ermee begon te bemoeien, waarna ik er naar toe liep om de zaak te sussen (iets over ‘kerstsfeer’).

“Jij komt me altijd hier fokken”, zei de Nederlander, terwijl de Turk dreigde met zijn neven, die er in de buurt zouden wonen. De grootste van de twee Turkjes (haast twee koppen kleiner dan ik) deed verschillende intimidatiepogingen door half tegen me aan te lopen en me te vertellen dat ik me “er niet mee moest bemoeien”, terwijl hij soms overschakelde op Turks.

Omdat de kleintjes met de sneeuwpop die er woonden angstig werden verzocht ik de Turkjes te vertrekken, nadat ze ‘t Hollandertje de hand zouden schudden. Deze uitgestoken hand weigerden ze bij voorbaat en de kleinste Turk wees naar zijn enigszins beurs uitziende neus om te verklaren: “want dit gaat niet zomaar weg” (en nog iets over eer, als ik het me goed herinner).

Soms bekruipt me het angstige gevoel dat als Nederlandse jongeren zich niet redelijk massaal gaan bekwamen in vechtsporten, in groepen organiseren en zelfs – God verhoede – zich gaan bewapenen (allemaal dingen die voor veel allochtone jongeren min of meer standaard zijn) dat ze het gaan afleggen op de straten in het land van hun voorouders.

door D. Varkenshuid


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>