Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Mugabe: Nigerianen zijn corrupt

sticker Bribe Amsterdam center 2014 May corruption

Robert Mugabe, de brute dictator van Zimbabwe, heeft de corruptie in zijn land gebagatelliseerd door een parallel te trekken met Nigeria.

Hij deed dit tijdens een lunch ter ere van zijn negentigste verjaardag, schrijft website Bulawayo/24.
just like thieves graffiti Los Angeles 2011

“Zijn we nu een soort Nigeria geworden, waar je voor alles in de buidel moet tasten om iets gedaan te krijgen?”, vroeg de president zich af. “In dat land moet je altijd extra geld op zak hebben. Als je er in een vliegtuig stapt, weigert de bemanning op te stijgen totdat je ze extra betaalt.”

Officiële statistieken duiden er overigens op dat het met de corruptie in Zimbabwe ernstiger gesteld is dan in Nigeria. Dit laatste land bereikte in 2012 de 163ste plek, terwijl de Zimbabwanen nummer 170 werden.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>