Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Moordenaar denkt aan belastingbetaler

stencil Spui Amsterdam 2014 June street-art kidnap girls paedophiles torture

Een Zuid-Afrikaan die terechtstaat wegens een roofmoord hoopt op een milde straf. Meschack Sono Hlazo vroeg de rechter genade te hebben met zowel hem als met de belastingbetaler.

De publieke kosten van een levenslange gevangenisstraf zijn immers immens, zei hij volgens IOL News. “Het volk heeft er helemaal geen belang bij als ik achter tralies verdwijn”, aldus Hlazo (33). “Men zou willen dat ik een tweede kans kreeg.”

sticker criminal Amsterdam center August 2013 misdadiger

De man was in 2008 gearresteerd in verband met een roofmoord in de plaats Kameeldrift, nabij Pretoria. Slachtoffer daarvan was Stephan Carl Mantha, de 64-jarige manager van een boerderij. Hij kwam door verstikking om het leven en werd vervolgens beroofd van zijn auto.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>