Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Media-moorden Balkan onopgelost

sticker brain pencil Amsterdam center 2013 September brein potlood

De oorlogen na de val van het communisme hebben tientallen journalisten in het voormalige Joegoslavië het leven gekost. De periode tussen 1991 en 2001 vormde dan ook een bijzonder duistere episode voor de regionale media.

Een groot deel van de moorden en ‘verdwijningen’ werd nooit opgelost, schrijft zender B-92. Enkele journalisten verdwenen zelfs nadat de gewapende conflicten afgelopen waren, zoals de voor Radio Kosovo werkzame Marjan Melonasi.
sticker interviewer microfoon Amsterdam

Journalist Veran Matić stelt dat weinig is ondernomen om deze zaken op te lossen, met als doel ‘de getuigen van de misdaden te vernietigen’. “We moeten alles op alles zetten om te ontdekken wie de journalisten heeft vermoord. Als wij het niet doen, doet niemand het”, zei hij.

DF

Gerelateerd:

Politieke censuur op Chess.com

Karremans vervolgen? Dan ook Frankrijk!

Albanees monument Preševo bedreigt vrede Zuid-Servië


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>