Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Moord Pakistan om godslastering

sticker god allah mohammed boodschapper islam Amsterdam south-east 2013 january Hizb.nl

Een Pakistaanse tiener heeft een man doodgeschoten uit religieuze motieven. Het slachtoffer behoorde tot de Ahmadi-minderheid. De moord zou bewijs vormen voor de groeiende intolerantie in het door soennieten gedomineerde land.

De tiener was vrijdag een politiebureau binnengewandeld en doodde daar de 65-jarige Khalil Ahmad, meldt Gulf News. Khalil zou een winkelier in het stadje Sharaqpur, deelstaat Punjab, verzocht hebben om verwijdering van stickers waarop de Ahmadi verketterd werden. De winkelier klaagde Khalil vervolgens aan wegens godslastering.

street art sticker 'PNZ' in De JordaanSaleem ud Din, een woordvoerder van de Ahmadi, spreekt van een “niet-aflatende haatcampagne door de moellahs”. Ahmadi zien zichzelf als moslims maar worden door de Pakistaanse staat sinds 1984 niet als zodanig erkend.

Tv-zender onder vuur wegens dochter Mohammed

De populaire Pakistaanse televisiezender Geo TV heeft vrijdag een onderzoek ingesteld naar zijn show ‘Utho Jaago Pakistan’. De presenator ervan wordt beschuldigd van godslastering.
sticker get free 2013 September Amsterdam woman

Middelpunt van de controverse was een liedje over de dochter van de profeet Mohammed. Zowel soennieten als sjiieten waren volgens Gulf News ernstig verontwaardigd over het optreden. Men noemde de show “haram”.

De Soennitische Islamitische Raad (SIC) waarschuwde voor protesten als de zender niet uit de lucht gehaald zou worden. Men eist bovendien dat de producent van het programma juridisch vervolgd wordt. Zo’n 5.000 kijkers van de uitzending dienden een klacht in. Godslastering kan in Pakistan de doodstraf tot gevolg hebben.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>