Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Mooie rel rond vakbond-chef België

sticker tram metro tags Amsterdam
Volgens de Belgische krant De Morgen heeft Jos Digneffe, voorzitter van de socialistische spoorbond ACOD Spoor, treinreizigers die het niet eens zijn met een door hem aangekondigde staking ‘egoïstisch’ genoemd. De man is ook een prominent lid van de Vlaamse sociaaldemocratische partij, hetgeen een hoop verklaart.

Overigens ontkent hij de opmerking, maar de journalist wil van geen wijken weten.

Digneffe “staat niet te springen om een staking maar soms kan het niet anders”, meent hij. Hij vindt het ‘onzin’ dat hij duizenden reizigers in de steek laat, want “voor goede dienstverlening moet je één dag durven te staken” (in een land waar machinisten op hun 52ste met pensioen schijnen te kunnen).

Het vreemde van dit soort acties is dat ze altijd de machtelozen treffen, in dit geval de reizigers.

Die hebben immers geen enkel middel om de directies van de spoorwegen te treffen – zo ze het al met de stakingen eens zijn – en bovendien zijn dergelijke staatsbedrijven relatief immuun voor de mening van het publiek.

Duizenden burgers kunnen dankzij de staking niet naar hun werk of studie, terwijl via abonnementen de reis reeds betaald is. Je wordt dus beroofd door iemand die je vervolgens egoïstisch noemt.

‘Socialisme’, een Orwelliaanser term bestaat er niet.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>