Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Mohammed mijn voorouder, aldus Turks politicus

sticker 'Turkish head'

In een recent interview met dagblad Hürriyet beweert de Turkse oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu af te stammen van de profeet Mohammed.

“Het is echt zo, mijn familie stamt af van de familie van Mohammed, maar dit gebruiken we niet in de politiek”, aldus Kılıçdaroğlu.

wapens op Afghaans gebedskleed afgebeeld“Er bestaan veel artikelen over dit thema. In de Ottomaanse periode kregen we mijn familie-stamboom. Hij wordt bewaard door de ouderen van de familie Düzgün in Tunceli. Enkele foto’s ervan gaf ik jaren geleden aan academici die ze bestuderen.”

Om valse claims te voorkomen zouden de documenten in tweevoud opgemaakt zijn. Een kopie ging dan naar de familie en de ander werd bewaard in de Ottomaanse archieven.

Toentertijd zou de Osmaanse rechter (‘kadı’) de authenticiteit ervan jaarlijks bevestigd hebben, hetgeen stopte bij de uitroeping van de republiek, beweert Kılıçdaroğlu.

Verder pleitte de politicus voor een naamsverandering van de provincie Tunceli waaruit hij stamt in het oorspronkelijke ‘Dersim’, iets waarover hij een referendum wil.

Aya Sofya misschien weer moskeesticker moskee Amsterdam
Het islamitisch fetisjisme dat Turkije al geruime tijd in zijn grip heeft stopt echter niet bij dergelijke claims omtrent afstamming of de strijd van de regering Erdogan tegen alcohol.

Zo bepleitte gisteren Mustafa Akgül, de imam van Istanboels Sultan-Ahmet Moskee, de omvorming van het Aya Sofya Museum in een moskee. Akgüls eigen gebedshuis zou tijdens het bidden uitpuilen van de gelovigen.

Oorspronkelijk was Aya Sofya  een oosters-orthodoxe kerk en daarna tot 1931 in gebruik als moskee. Tegenstanders van het plan vinden het respectloos jegens christenen.

DF

Gerelateerd:

Zwijnen steken Bosporus over

Seksueel geweld in Turkije: “straf” of cultuur?

Armeense geschiedenis: ‘Tatoeages van oma’

Video: Koerd krijgt pak slaag na aanranding meisje (11)

Moslima 17 maanden verkracht door Hindoe (India)

Protest Istanboel als hashtag op Amsterdamse muren

Turkije: ‘zoen-protest’ tegen geitenknuffelaar Erdogan


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>