Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Moellah in cel na verkrachting meisje

graffiti girl Amsterdam Center 2014 August sad meisje

De Afghaanse rechter heeft zaterdag een kinderverkrachter tot twintig jaar celstraf veroordeeld. De dader, een ‘moellah’ (islamitische geestelijke), probeerde tijdens het proces in hoofdstad Kaboel de aanval op een 10-jarig meisje als overspel te presenteren.

Advocaten van schriftgeleerde Mohammad Amin beriepen zich op de sharia, of ‘islamitische wet’. De pedoseksueel zou er in dat geval van afkomen met honderd zweepslagen, schrijft New York Times. Dit betekende echter dat het slachtoffer eenzelfde straf moest ondergaan, wat de rechtbank onredelijk vond. “De jonge leeftijd van het kind sluit overspel bovendien uit”, zo oordeelde men, “en dus gaat het om verkrachting.” De genitaliën van het meisje raakten ernstig beschadigd tijdens het zedenmisdrijf.

sticker Mickey Mouse hanged Amsterdam North 2013 September galgDe moellah beweerde tegenover de rechters dat het kind zeventien was en dat zij hem had verleid. Het huilende meisje trok hierop in de rechtszaal haar sluier opzij en riep “Hé leugenaar, God haat je, je bent vuilnis en een vampier”. Ze smeekte de rechter of hij Amin tot de strop wilde veroordelen.

Het misdrijf, afgelopen mei in de provincie Kunduz, trok de aandacht van lokale vrouwenrechtenactivisten. Zij zien het vonnis als een belangrijke overwinning, aangezien rechters in het moslimland normaliter slachtoffers van seksueel geweld even zwaar bestraffen als daders. Verkrachting was er tot 2009 zelfs niet in het strafrecht opgenomen.

sticker LN not a Taliban but Rastaman Amsterdam center 2014 April

De stichting die zich na het misdrijf over het kind ontfermde ontving in verband daarmee dreigementen van zowel de Taliban als van pro-regeringsmilities. Verwanten van het meisje ontkennen dat ze haar wilden doden ter bescherming van de ‘familie-eer’.

DF

Gerelateerd:

Doodstraffen verkrachters Kaboel

Meisje bedreigd na verkrachtingen

Verkrachting ‘wapen’ tegen christenen

Moslims ontvoeren hindoe-meisjes


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>