Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Mishandeling door de politie

Afgelopen maandag sloegen politieagenten een invalide man in elkaar in Rotterdam en gisteren werden enkele details bekend over de mishandeling van een beschonken vrouw door het ‘blauw-op-straat’ te Breda. Wat me steeds opvalt bij dergelijke ‘incidenten’ is het tamelijk extreme geweld dat ‘het gezag’ meent in te moeten zetten tegen min of meer weerloze mensen die bovendien ook nog eens (vrijwel) niets misdaan hebben.

(‘Choker’ – Templesmith)

Dat leden van de overheid niet gestraft worden voor hun agressie of ander wangedrag is een gegeven dat Nederlanders inmiddels lijken te hebben geaccepteerd, of waarover in ieder geval nog slechts weinigen zich verbazen.

Anderzijds begrijp ik van jongeren met wie ik werk dat de politie in het algemeen buitengewoon zachtaardig omspringt met allerlei schorem dat zich te buiten gaat aan extreem geweld op straat, terwijl de gemiddelde inwoner ongetwijfeld juist zou willen dat dáár nou eens wat harder tegen opgetreden wordt. Ik heb de indruk dat agenten tijdens hun opleiding meekrijgen dat juist de belastingbetaler er met regelmaat van doordrongen moet worden wie er werkelijk ‘de baas’ is in ons kikkerlandje. “Bek houden, dokken en verder gewoon doorlopen. Er is niets aan de hand, mensen.”

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>