Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Marokko geen bordeel voor Mexico’

breasts woman graffiti on bus Amsterdam 2013 November tits girl

Marokkaanse media moeten programma’s uitzenden die overeenstemmen met de sociale en culturele eigenaardigheden van het land, vindt minister voor Communicatie Mustapha El Khalfi.

Hij leverde dinsdag in het parlement zware kritiek op de publieke omroep, die volgens Morocco World News een voorkeur lijkt te hebben voor Mexicaanse soaps. Deze zouden botsen met de conservatieve familiewaarden.

tile street art 'woman eyes sewn' Amsterdam 2013 vrouw ogen dichtgenaaid“We hebben behoefte aan Marokkaanse media. Marokko is geen Afghanistan of ander land. Het probleem is niet of Marokko is zoals Afghanistan, Sudan of Iran, het probleem is dat er mensen zijn die met series en films Marokko willen omtoveren in een bordeel voor Mexico”, aldus de minister.
sticker niqab Amsterdam Spui 2013 August nikab islam woman

Critici van El Khalfi menen dat hij de publieke omroep wil controleren door op ideologische gronden in te grijpen in de programmering. De minister, die lid is van de islamistische partij PJD, vindt dit echter complete onzin. Hij zou volgens Maghreb Arab Press slechts hebben willen “waarschuwen tegen programma’s die misdaden ophemelen en criminelen afschilderen als helden”.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>