Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Mijn kruistochtje tegen politieke correctheid


“Ja inderdaad! Het is toch schandalig dat tegenwoordig steeds vaker voornamen en nationaliteiten van verdachten en veroordeelden in de krant afgedrukt worden. Welk een stigmatisering kan hieruit wel niet voortvloeien?”

Aan de bar van het koffiehuis dat ik zojuist binnenstapte zat een stel verstokte hippies, die hun vergrijsde idealen ventileerden en mopperden op een trend die na de moord op Pim Fortuyn ingezet leek. Ook al kende ik de figuren aan de bar nauwelijks, toch kon ik het niet laten op te merken dat ik de ‘nieuwe openheid’ juist een heel goede ontwikkeling vond. En terwijl een der oudjes haast aan een hartstilstand leek te bezwijken, zei ik:

“Als Nederlanders zich realiseren dat geweld bijna altijd tegen hen gericht is en disproportioneel vaak gepleegd wordt door mensen uit enkele andere culturen, kan men zich bij verkiezingen uitspreken tegen verdere immigratie uit dergelijke landen hetgeen op termijn de veiligheid zal vergroten.”

sticker 'buitenlanders, laat ons niet alleen met de Nederlanders'Helaas is het beleid van de Nederlandse overheid er de laatste tientallen jaren op gericht geweest om zoveel mogelijk immigranten uit de minst beschaafde gebieden op aarde zich hier te laten vestigen en iedere tegenstander van deze ontwikkeling werd met alle mogelijke middelen de mond gesnoerd.

Overigens viel niet alleen de ongebreidelde immigratie vele decennia onder de klamme deken der politieke correctheid, ook het volstrekt falende integratiebeleid was een riskant taboe dat men in discussies beter kon mijden.

sticker propaganda dog Amsterdam

Overigens sluit ik niet uit dat de politiek correcte mechanismen zoals censuur en propaganda enige tijd “werkten” om de zwijgende meerderheid koest te houden, maar dat stadium is sinds lang gepasseerd.

Helaas is hier nog immer zelden sprake van de verfrissende openheid die Amerikaanse media en overheidsinstanties kenmerkt als het gaat om het weergeven van foto’s en namen van veroordeelden.

Het is paternalistisch en ronduit achterlijk dat degenen die betalen voor de opsporing, berechting en detentie – alias: de belastingbetalers – niet zouden mogen weten wie in Nederland de misdrijven plegen. Bovendien zal dit beleid er op termijn voor zorgen dat het wantrouwen tegen mensen uit bepaalde etniciteiten alleen maar toeneemt.

DF


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>