Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Homo-kantoor Ivoorkust belaagd

'respect gay rights', sticker Riga

Het kantoor van een belangenorganisatie voor homoseksuelen is zaterdag bestormd in de Ivoriaanse hoofdstad Abidjan. Woedende mensen plunderden het gebouw en richtten er vernielingen aan. Een bewaker raakte gewond.

Claver Toure, voorzitter van ‘Alternatief Ivoorkust’, beweert dat het om bijna 200 aanvallers ging. “Alles wat ze konden dragen werd meegenomen, de rest verwoest”, zei Toure. Hij bekritiseerde de ‘bewust trage’ reactie van de veiligheidsdiensten.

sticker Gay o.k. Amsterdam center August 2013Plunderaars kalkten ‘stop de homoseksuelen’ en ‘pedo’s eruit’ op de muren van het gebouw, dat ze omtoverden in een ravage. Diverse tegen homo’s gerichte demonstraties gingen vooraf aan de bestorming, schrijft zender Al Jazeera.

De Amerikaanse ambassadeur McCulley toonde zich ‘geschokt en bedroefd’ door de gewelddadigheden. “Ivorianen begrijpen hopelijk dat zulke aanvallen niet overeenstemmen met democratische waarden”, aldus de diplomaat.

sticker homo pesten best wel gay Utrecht 2013

Ivoorkust is een der weinige Afrikaanse staten waar homoseksualiteit niet bij wet verboden is. Het land wordt zelfs beschouwd als een ‘veilige haven’ voor mensen die elders op het continent om hun seksuele geaardheid worden vervolgd.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>