Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Racisme-dogma handig voor groomers

graffiti girl Amsterdam Center 2014 August sad meisje

“Je vader ziet me gewoon niet zitten omdat hij een racist is”, zei de destijds 24-jarige Brits-Pakistaanse kindermisbruiker en drugsdealer Arshid Hussain tegen Sammy Woodhouse. Het Engelse meisje werd vlak na haar veertiende verjaardag ‘gegroomd’, oftewel ingepalmd door een pedoseksueel, in Rotherham. In datzelfde jaar had ze een abortus en een jaar later baarde ze de zoon van Hussain.

Rotherham, dat ongeveer een kwart miljoen inwoners telt, staat symbool voor grootschalig seksueel misbruik van minderjarige meisjes door bendes mannen uit islamitische culturen, met name Pakistanen maar ook Arabieren en Somaliërs. Tussen 1997 en 2013 zijn er in de stad zo’n 1.400 tieners vanaf een jaar of twaalf beland in handen van groepen pooiers en kindermisbruikers, veel van de slachtoffers werden ontvoerd en/of gevangen gehouden als ‘slavinnen’, geprostitueerd, lichamelijk en geestelijk mishandeld, gefolterd en systematisch verkracht, soms door halve families. Rotherham is zeer zeker niet de enige Britse stad  waar deze praktijken voorkwamen, maar de schaal waarop het gebeurde en het volstrekte falen van de lokale autoriteiten schokten het Verenigd Koninkrijk diep.

Een opvallende detail in de zaak is om te lezen hoe eenvoudig een doorgewinterde crimineel de ‘racisme-troefkaart’ kan inzetten om een jong meisje te vervreemden van haar liefhebbende en – terecht – ernstig bezorgde ouders, zoals in het bovenstaande incident dat Woodhouse dit weekend beschreef in The Mail Online. Ziet een tienermeisje haar vader plots als een doorgewinterde racist?

Natuurlijk, de 14-jarige wordt op dat moment ingepalmd door een geslepen misdadiger, die ook vriendinnetjes van Woodhouse misbruikte en in totaal zeker 9 slachtoffers maakte, maar moet toch niet eerder ergens bij de kleine meid een voedingsbodem zijn gelegd voor de gedachte van ‘de blanke (man) als racist’? Is het misschien het ‘politiek-correcte’ Maatschappijleer-onderwijs in veel West-Europese landen dat, met de Holocaust in het achterhoofd, racisme presenteert als een min of meer exclusief blanke aangelegenheid?

Mocht dit het geval zijn, dan is het voor de veiligheid van kinderen vermoedelijk zinvoller om de nadruk te leggen op andere gevaren in de samenleving, zoals de misbruikgolf in Rotherham en elders in Groot-Brittannië door personen uit islamitische culturen. Racisme is altijd een slechte zaak, maar – zoals onlangs weer eens bleek in België – grote aantallen moslims denken wel degelijk fundamenteel anders over vrouwenrechten dan wij. Als dat constateren xenofobie is, dan so be it.

Het 16 jaar durende schandaal in Rotherham heeft het racisme op de Britse eilanden ongetwijfeld aangewakkerd. Verantwoordelijk daarvoor zijn natuurlijk primair de daders en daarnaast de falende autoriteiten (politie, justitie, jeugdzorg, enz), maar wellicht moet ook het onderwijs de hand eens in eigen boezem steken en de nadruk in het curriculum verschuiven naar reële gevaren in plaats van racistische verdachtmakingen te repeteren aan het adres van blanken. Want dat zijn ook maar gewoon mensen.

Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>