Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Hoofddoekloze meid verdient verkrachting’

sticker Rape Philadelphia 2014 July stop traffic sign sexual violence

Ouders van leerlingen van een school in de Turkse provincie Tokat eisen het ontslag van een docente. De vrouw had maandag tegenover 13-jarige kinderen verkondigd dat “meisjes zonder hoofddoek het verdienen om te worden verkracht”.

De juf, ene L.Y.I., werkt volgens dagblad Hürriyet op de Halil Rifat Pasa School in het noorden van Turkije.

anti-rape sticker Amsterdam Spuistraat 2014 sexual violence

Geklets tussen jongens en meisjes tijdens koran-les zou de docente in woede hebben doen ontsteken. Ook was ze boos over het feit dat de meiden geen hoofddoeken droegen. Ze berispte de leerlingen verder omdat ze hadden gedemonstreerd voor de in februari vermoorde studente Özgecan Aslan, in plaats van voor haar ziel te bidden.

Inmiddels zou de vrouw haar excuses hebben aangeboden, maar dit is voor sommige ouders onvoldoende. De autoriteiten onderzoeken het incident.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>