Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Meisje wil vergelding na afsnijden neus

Sticker horror Maria Amsterdam ndsm 2013 December religion

Een 18-jarig meisje uit Noord-Pakistan eist toepassing van islamitisch recht op haar echtgenoot wegens een ernstige verminking. De man had in mei haar neus eraf gesneden en uit de sharia vloeit dan het Qisas-beginsel (‘oog om oog’) voort.

Shahida werd op haar zevende uitgehuwelijkt aan politieman Sahibzada omdat zijn zus trouwde met haar broer. Het kind werd sindsdien regelmatig gemarteld, schrijft Dawn. De man hing het meisje soms op aan een plafondventilator en brak eens haar hand.
sticker stop violence against children Noire Amsterdam 2013

Een ruzie begin 2014 resulteerde in het afsnijden van Shahida’s neus, waarna de tiener bijna drie weken in een kamer werd opgesloten. Ze sloeg op de vlucht toen de man haar dreigde te vermoorden.

Het verminkte slachtoffer wenst niet alleen een zware straf voor de dader maar eist ook de voogdij op over hun 2,5 jaar oude zoontje. Activisten hopen dat de regering zich harder zal inspannen om kindbruidjes te beschermen.

DF

Gerelateerd:

Jong stel onthoofd om liefdeshuwelijk

Man gestenigde vrouw doodde eerste vrouw

Neus afgesneden na weigeren huwelijk

Christenmeisje trouwt moslim onder dwang

Perverts Pakistan gebruiken meisjes als wisselgeld


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>